25 אוק' 2013
test.pngאוניברסיטת בן-גוריון בנגב תפעיל החל מחודש נובמבר 2013 (לקראת ההרשמה לשנת הלימודים תשע"ה) את תכנית "נתיב לאקדמיה" - תכנית חלופה למבחן הפסיכומטרי.

התוכנית מיועדת למועמדים לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעלי תעודת בגרות, אשר מעוניינים ללמוד קורס, שציוניו יהוו תחליף לציון הפסיכומטרי, לצורך הרשמה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מסיימי התכנית יוכלו להג​יש מועמדות לכל מחלקות הלימוד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על בסיס ציוני הבגרות שישוקללו יחד עם ציוני בחינות הגמר בקורסים בתכנית (שישוקללו כציונים פסיכומטריים).

מחזור ראשון של תכנית "נתיב לאקדמיה":  14.02.2014 - 17.11.2013
מחזור שני של תכנית "נתיב לאקדמיה":   28.04.2014 - 19.1.2014

במסגרת התכנית יילמדו קורסים במספר קבוצות בלמודי בוקר ואחה"צ. קבוצות הלימוד יתקיימו ברמות שונות, במקצועות:
  • חשיבה מתמטית
  • אנגלית ברמה אוניברסיטאית
  • אוריינות עברית
בסיום הלימודים יתקיימו מבחני הערכה בכל אחד מהמקצועות. ציונים אלה יעובדו  כך שבנוסף למתן ציונים "רגילים" בתום התכנית, ישוקללו הציונים של בחינות הגמר בתכנית באופן השקול לציוני הפסיכומטרי.

תוקף הציון ל-10 שנים (עד קבלה לשנת הלימודים האקדמית תשפ"ד, אוקטובר 2023), ועל פי תנאי הקבלה הנקבעים מידי שנה לכל מחלקה.

הלימודים והבחינות תתקיימנה בשפה העברית בלבד.

התכנית תתנהל לאורך כארבעה חודשים (11-13 שבועות) בלימודי בוקר או ערב.

מבחן סיווג באנגלית לקביעת הרמה האקדמית יתקיים ביום א' 3.11.13. שעה ומיקום יפורסמו לקראת המבחן באתר המרכז. בעלי פסיכומטרי או ציון אמי"ר קודמים אינם רשאים לגשת למבחן הסיווג.

תנאי הקבלה לתכנית
  • זכאות לתעודת בגרות ישראלית
  • ממוצע תעודת בגרות כולל בונוסים של 85 לפחות*
  • ציון עובר (55 ומעלה) ב-4 או 5 יחידות באנגלית
* ממוצע בגרות בציונים 80-85 ידונו בועדת חריגים​

עלות התכנית – 5,300 ₪, עלות זו כוללת את בחינות הסיום וההרשמה.

התאמות והקלות יינתנו לבעלי איבחון של מת"ל לאחר דיון בועדה מקצועית שתוקם לצורך אישור האבחונים
ציוני הגמר תקפים  להגשת מועמדות לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. האוניברסיטה אינה אחראית לקבלת מועמדים על בסיס תכנית זו במוסדות אחרים.
האוניברסיטה שומרת לעצמה את הזכות לא לפתוח את התכנית, אם מספר הנרשמים לא יעמוד בדרישות הסף.

הרשמה ושעות קבלה:
ההרשמה על גבי הטופס המצוי מטה.
ניתן להירשם במשרד, בדואר אלקטרוני או בפקס. שעות הקבלה במשרד המרכז ללימודים קדם אקדמיים: ימים א'-ה', שעות 09:00-12:00.
כתובתנו: קמפוס קרית טוביהו,רחוב הנרייאטה סולד 1, באר שבע (מול בית המלון "לאונרדו").

דף מידע נתיב לאקדמיה.pdfלהורדת דף מידע מפורט

טופס הרשמה נתיב לאקדמיה.pdfלהורדת טופס הרשמה לתכנית​​​​​​​​​​