09 אוג' 2021

​​​​התוסף החדש, בשם LUZit, מאפשר לסמן משפט בווטסאפ או במייל ולהפוך אותו לפגישה ביומן גוגל בשתי לחיצות בלבד.

התוסף פותח במסגרת קורס פרויקט בתואר ראשון, בהנחיית ד"ר גיל אינציגר, מרצה בכיר במחלקה למדעי המחשב, ונעשה גם במסגרת ה- Google's Developer Student Club (מועדון המפתחים הסטודנטיאלי של Google) הפועל באוניברסיטת בן גוריון (כמו גם באוניברסיטאות רבות אחרות ברחבי העולם). הלל ויסכה מספרים כי הרעיון נולד מתוך צורך אמיתי: פגישות ואירועים רבים שצצו להם בפלטפורמות כמו ג'ימייל, וואטסאפ או פייסבוק, אשר הצריכו מהם הזנה ידנית ליומן.

ברמה הטכנית, התוסף משתמש בשילוב של ביטויים רגולריים מורכבים (Regular Expressions) לצד אלגוריתמים שמטרתם לזהות את היישויות השונות בתוך הטקסט (תאריך, שעה, מקום וכו').

למרות שלו"ז איט התחיל בתור פרויקט סטודנטיאלי, השניים אומרים כי הם לא מתכננים להפוך אותו לתוסף “שגר ושכח" – ויש להם תוכניות לשדרג אותו בעתיד.

קישור לכתבת Geektime על הפרויקט

LUZitLarge.jpg