$$News and Reports$$

13 אוג' 2019

​​​צמח העגבנייה בוית ביבשת אמריקה לפני אלפי שנים. מכיוון שבתהליך הביות האדם נתן משקל רב להשבחת תכונות כגון יבול וגודל פרי לעתים קרובות תכונות שקשורות לטעם הוזנחו. זה מכבר ידוע כי גידולן של עגבניות בתנאים של מחסור במים או במים מליחים גורמת לפירות להיות מתוקים יותר ובעלי טעמים עזים. עגבניות שגודלו בתנאים אלו מכונות: .desert sweet במחקרנו אנו משתמשים באוסף נרחב של זנים של עגבנייה אותם גדלנו במושב נתיב העשרה בתנאים של השקיה מלאה וב 10% מכמות המים המלאה. אספנו נתונים שונים על איכות הפרי והיבול ובשילוב של אנליזה מטבולמית רחבה אנו נזהה הגנים שקשורים לתכונה של טעם משופר בעגבנייה. 

 

לינקים לקריאה על עבודתנו בנושא זה

 

https://www.marthastewart.com/1541634/leah-rosental-drought-resilient-tomatoes  

 

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1674205218301904?via%3Dihub