​​


ד"ר צביקה אפיק​

ד”ר צביקה אפיק הוא מרצה בכיר למימון במחלקה למנהל עסקים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחום מחקריו כולל סיכוני אשראי, הנדסה פיננסית, והשקעות. מחקרים נוספים עוסקים בביטוח, במחירי העברה ובמימון התנהגותי. צביקה לימד ומלמד קורסים בנגזרים פיננסיים, ניהול סיכונים, ועדת השקעות והנדסה פיננסית.

צביקה סיים דוקטורט במימון באוניברסיטת ת”א לאחר מב”ע באוניברסיטת  קונקורדיה במונטריאול. קודם לכן, כבוגר תואר ראשון ושני בהנדסת חשמל (מהטכניון ואונ’ ת”א בהתאמה), התמחה באלקטרואופטיקה וצבר נסיון עבודה מגוון בהנדסה, ניהול פרוייקטים, פיתוח עסקי בחברות גדולות וקטנות, בארץ ובחו”ל, וגם ניהול כסמנכ”ל ומנכ”ל של חברות הזנק.

לאתר האישי

​​AfikZvika_jpg.jpg




פרופ' גביוס- מדר אילנית

פרופ' אילנית גביוס היא חברת הסגל האקדמי הבכיר בפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב בתחומים חשבונאות ומימון. היא עומדת בראש מגמות חדשנות, יזמות וניהול הייטק בתכנית התואר השני במנהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון. תחומי עיסוקיה המקצועיים כוללים מחקר, ייעוץ, הוראה, ניהול אקדמי של תכניות לימוד, חברות בועדות אקדמיות ומגוון פעילויות אקדמיות אחרות. תחומי התמחותה העיקריים הם הערכת שווי של חברות ושל נכסים בלתי מוחשיים; מניפולציות חשבונאיות וניהול רווחים; דיווח וגילוי בדוחות הכספיים; מימון יזמות. מחקריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים בתחומי חשבונאות ומימון. כחוקרת באקדמיה, היא זכתה בפרסים למצויינות במחקר. כמו כן, מונתה על ידי שר האוצר לכהן כחברת מליאת רשות ניירות הערך בישראל. בעבר כיהנה פרופ' אילנית גביוס כרואת חשבון בכירה במשרד רואי חשבון ברייטמן אלמגור (Deloitte & Touche) וככלכלנית ורואת חשבון בהנהלה הראשית של בנק הפועלים. היא בעלת דוקטורט במנהל עסקים עם התמחות במימון וחשבונאות מאוניברסיטת בן-גוריון (2005). את פוסט-הדוקטורט עשתה באוניברסיטת טורונטו, קנדה.

IlanitGavious_picture.JPG




פרופ' חורב טוביה

הקריירה של פרופ' טוביה חורב משלבת תפקידי ניהול בכירים ותכנון של מדיניות לאומית עם פעילות אקדמית ומחקרית. הוא כיהן, בין היתר, במשך כ-12 שנה כיועץ, בתחום מינהל-רפואי, למנכ"ל של קופת חולים וכראש מערך הביטוחים של אותה קופה. בהמשך, כיהן כסמנכ"ל לכלכלה וביטוח במשרד הבריאות ולאחר מכן כסמנכ"ל בכיר לתכנון אסטרטגי וכלכלי באותו משרד. מאז 2014 הוא מכהן כפרופסור חבר במחלקה לניהול מערכות בריאות של הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד-גלייזר ובפקולטה למדעי הבריאות באונ' בן גוריון. הוא מלמד קורסי ליבה כגון 'מערכת הבריאות בישראל' ו'מדיניות במערכות בריאות'. בין תחומי העניין שלו: רפורמות במערכות הבריאות, ביטוחי בריאות, ביטוחי סיעוד, תכנון כוח אדם בשירותי בריאות והתמודדות עם פערים במערכת הבריאות. ​
טוביה-תמונה-1.jpg




עומר זליבנסקי

עומר זליבנסקי הוא חוקר במכון הישראלי לדמוקרטיה בתכנית לרפורמות ביחסי עבודה במרכז לממשל וכלכלה. במסגרת עבודתו עוסק בממשק שבין פסיכולוגיה כלכלית, משפט ומדיניות ציבורית. בוגר תואר שני בכלכלה ותואר ראשון בפסיכולוגיה, שניהם מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

במסגרת עבודת התזה שלו בחן עומר את העדפות משיכת הפנסיה של הציבור בישראל ואת הגורמים הפסיכולוגים הקשורים אליהן.

omer-zelibay.jpg




ד”ר ריטה טרויצקי

ריטה טרויצקי היא דוקטור לכלכלה וחברת סגל מן המניין במכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון. ריטה השלימה את עבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת בן גוריון בנגב בנושא “התערבות ממשלתית בחיסכון הפנסיוני” בה בחנה מהם המאפיינים הכלכליים של הקשישים המקבלים פנסיה בכלל ושל קשישים הממשיכים לעבוד אחרי גיל הפרישה בפרט. בנוסף, כללה העבודה ניתוח תיאורטי של דרכי ההתערבות האופטימליות בנושא החיסכון הפנסיוני, חקירת היכולות של דרכי ההתערבות השונות להשפיע על רמת החיים של הקשישים. ובחינה של השלכותיו של צו ההרחבה הפנסיוני על רמת החיים של הקשישים בישראל.

מחקרה הנוכחי של ריטה מתמקד בניתוח התנהגות של אוכלוסית בני 55+ על סמך נתוני סקר SHARE במטרה לאפיין את הצרכים והמאפיינים של האוכלוסייה המתקרבת לגיל הפרישה.​


ריטה טרויצקי




ד"ר אביעד טור- סיני

ד"ר אביעד טור-סיני הוא חוקר בתחום הכלכלה המתמחה בחקר מערכת הבריאות, כלכלת רווחה ומדיניות ציבורית, כלכלת עבודה ואוכלוסייה מבוגרת. ד"ר טור-סיני השלים את לימודי התואר השלישי באוניברסיטת תל-אביב, לאחר מכן ערך לימודי פוסט-דוקטורט במרכז הידע לחקר הזדקנות האוכלוסייה בישראל (בית הספר לעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית), השלים תקופת לימודי פוסט-דוקטורט נוספת במרכז הרפואי באוניברסיטת רוצ'סטר, ניו יורק, ושימש כעמית מחקר באוניברסיטת הונהיים, שטוטגרט, גרמניה. 

מחקרו של ד"ר טור-סיני מתמקד בשני תחומים עיקריים בשנים האחרונות. הראשון הינו מדיניות ציבורית בהתייחס לכלכלת בריאות. תחום המחקר השני עוסק בהתייחסות הכלכלית כלפי האוכלוסייה המבוגרת, תחום בו הוא עוסק במגוון רחב של היבטים כדוגמת מבנה התעסוקה בגיל המבוגר ושאלת האחריות הממשלתית והציבורית בהתייחס לפרישה מוקדם מכוח העבודה.​​

Aviad Tur-Sinai - 5 (2).jpg



ד”ר יאיר כוכב

יא​יר כוכב עובד בסקטור הפיננסי ועוסק בנושאים פנסיונים. בעבודת הדוקטורט שלו, אותה השלים במחלקה לכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בחן יאיר האם יכול סקטור ההי-טק לגרום למחלה הולנדית בישראל, והאם החיסכון הפנסיוני יכול לשמש כבסיס לפתרון. כמו כן עסק מחקרו בקשר בין הרכב ההשכלה בכוח העבודה וצמיחה מקרו כלכלית.  

יאיר עבד במשרד האוצר במספר תפקידים. בתפקידו האחרון שימש כמנהל החוב הממשלתי המקומי. בשנים האחרונות משמש יאיר בתפקיד בכיר בגוף מוסדי המנהל קרנות פנסיה וקופות גמל.


​ד”ר ירון להב

דר’ ירון להב הוא מרצה למימון במחלקה למנהל עסקים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקריו מתבססים בעיקר על מימון התנהגותי וניסויי, היווצרות ציפיות וקבלת החלטות. בנוסף, ירון מתמחה גם במחירי העברה. ירון סיים את לימודי הדוקטורט בכלכלה באוניברסיטת אמורי שבארצות הברית, והוא בוגר תואר ראשון (B.Sc.Agr) בכלכלה חקלאית ומנהל מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים. ירון לימד ומלמד מספר קורסים במימון, בארץ ובעולם, ביניהם יסודות המימון, מימון תאגידי, מימון התנהגותי ומימון ציבורי. הוא שימש כמרצה מבקר במספר אוניברסיטאות בארצות הברית, ביניהן אוניברסיטת מישיגן, אוניברסיטת ברנדייס והאוניברסיטה האמריקאית (American University).

בעבר, שימש ירון כיועץ בכיר בחברת Delitte Tax LLP במשרדיה המרכזיים בארצות הברית (Washington DC), בחברת דלויט ברייטמן אלמגור זהר בתל אביב, וכיועץ למוסד המחקרי האמריקאי “The Urban Institute“.לפני כן, ירון עבד כמנהל כספים בתעשייה האווירית וככלכלן בחברת סטארט אפ מתחום הטכנולוגיה החקלאית.

לאתר האישי



פרופ' חיים קידר- לוי

פרופ' חיים קידר-לוי הינו חבר סגל בכיר בפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב. לפני שפנה לאקדמיה ניהל שתי חברות הזנק ומסגרת זו זכה לפרסי הצטיינות משר התמ"ת והמדען הראשי בתחרויות הסטרט-אפ של השנה    ( 1995, 1996). בעבר חקר תחומים משיקים למימון ויזמות טכנולוגית, ושימש יועץ למדען הראשי במשרד התמ"ת בדבר הכדאיות הכלכלית של פרוייקטים מסוג מגנ"ט. מחקריו הנוכחיים עוסקים בהיבטים תיאורטיים ואמפיריים של תפקוד שוק ההון, ולאחרונה זכה בפרס המאמר המצטיין בזכות חידוש תיאורטי המתייחס לתפקוד שוק המניות.

בשנים האחרונות מופיע בבתי משפט כעד מומחה בתחומי שוק ההון. בין התיקים המוכרים ניתן למנות את ההוכחה (שעמדה במבחן בית המשפט העליון) כי האדונים נוחי דנקנר ואיתי שטרום השפיעו בדרכי תרמית על מניית אי.די.בי פיתוח ולכן נשפטו למאסר בפועל, וכי חברת בזק שילמה סכום בלתי סביר במיזוג עם חברת הלווין YES, כמו גם הערכות שווי כלכליות במיזוגים הגדולים שהיו במשק הישראלי לאחרונה (דלק ואבנר, אסם ונסטלה, ועוד). חוות דעת אחרות שהגיש לרשות ניירות ערך ולבורסה של תל אביב גרמו לשינויים בתקני החשבונאות וברגולציה שהשפעתם על החברות הישראליות נאמדת במעל עשרים מיליארדי שקלים.​

חיים לוי.jpg




ד”​ר רוית רובינשטיין לוי

רוית סיימה את לימודי הדוקטורט שלה במימון באוניברסיטת בן גוריון בנגב והיא מלמדת מגוון קורסים מתחום המימון.

עבודת הדוקטורט של רוית: “ייעול החיסכון הפנסיוני לעובדים לא מאוגדים ושיפור קבלת ההחלטות הפנסיוניות של הפרט” מציעה לאכוף את צו ההרחבה לפנסיית החובה במשק, תוך הוזלת דמי הניהול עבור עובדים שאינם מאוגדים באמצעות איגום כספי הפנסיה לגורם מאגד. בהתבסס על ניסויים נרחבים שבוצעו במסגרת המחקר, מוצעת דרך להפוך את ניהול החיסכון הפנסיוני של כלל העובדים לניהול יזום ואפקטיבי.


ד”ר תומר שושי

ד"ר תומר שּושי הוא מרצה במחלקה למנהל עסקים בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקריו של  ד"ר שוּשי מתמקדים בניהול והערכת סיכונים, אקטואריה, אי-וודאות ומימון. ד"ר שוּשי עוסק בניתוח כמותי של הערכת סיכונים פיננסיים ואקטואריים, סיכונים מערכתיים שעלולים להוביל למשברים פיננסיים, הערכת תרחישי קיצון של סיכונים, ניתוח התפלגויות של הפסדים ואלוקציה של סיכונים, הקצאת הון אופטימלית, ומודלים בתורת תיקי ההון המודרנית. ד"ר שוּשי הוא המנהל האקדמי של התכנית ללימודי אקטואריה וניהול סיכונים באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

לאתר האישי



תומר שושי.jpg