17 מרץ 2019

​​

מלגות אינטל לקידום סטודנטיות מצטיינות להנדסה הוענקו לחמש סטודנטיות מהמחלקה להנדסה כימית ולסטודנטית נוספת מהמחלקה להנדסת חשמל ופיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב: שני הללי ותום משיח, סטודנטיות במחלקה להנדסה כימית; נעם פינסק ונועה אפיק, סטודנטיות במסלול הננוטכנולוגיה– הכולל תואר כפול בהנדסה כימית ובכימיה;  רוני קרול, סטודנטית לתואר שני במחלקה להנדסה כימית ובוגרת מסלול הננוטכנולוגיה, וליטל דאבוש מהמחלקה להנדסת חשמל ופיזיקה.

הזוכות במלגה

טקס הענקת המלגות התקיים במעמד דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' אבי לוי. נכחה בו מטעם אינטל,  מיכל חובב, סמנכ"ל אסטרטגיה בחטיבת הטכנולוגיה והייצור באינטל ישראל שהיא בוגרת הפקולטה להנדסה באוניברסיטה בעצמה. חובב העניקה לסטודנטיות את המלגות ובנוסף ציידה אותן בעצות לעתיד על בסיס ניסיונה האישי. בנוסף השתתפה בטקס מריאנה וקסמן, מרכזת תחום קשרי אקדמיה באינטל ישראל.

במסגרת תוכנית המלגות השנתית ישתתפו המלגאיות הזוכות במספר מפגשי העשרה וחניכה וכן יתבקשו להניע יוזמה משותפת יחד עם אינטל לקידום נשים וטכנולוגיה. "אני חושבת שנשים כמונו, שהולכות לעבוד בתחום ההיי-טק והמדע, יכולות לתרום למאבק לקידום השוויון בין נשים לגברים ולשמש דוגמא לבנות צעירות", אמרה הסטודנטית תום משיח במהלך הטקס.

זו השנה החמישית שאינטל ישראל מעניקה מלגות לסטודנטיות המפגינות מצוינות אקדמית וחברתית מהפקולטות להנדסה באוניברסיטאות השונות, כחלק מפעילותה לעודד נערות ונשים להיי-טק. המלגה, על סך 10,000 ₪, הוענקה השנה ל-18 סטודנטיות שנבחרו מתוך מאות בקשות, על סמך קריטריונים של הצטיינות, ממוצע ציונים מעל 85 יוזמה אישית וראיון אישי.

צילום: שי שמואלי​

מימין לשמאל: פרופ' אבי לוי, דיקן הפקולטה להנדסה, ליטל דאבוש, תום משיח, רוני קרול, שני הללי, נעה אפיק, נעם פינסק, גב' מיכל חובב, גב' מריאנה וקסמן ופרופ' יוסי קוסט, המחלקה להנדסה כימית. | צילום: שי שמואלי​