06 יונ' 2019

ד"ר איתן רובין, מהמחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה ע"ש פרופ' שרגא סגל ז"ל, ופרופ' מיכאל דנילנקו מהמחלקה לביוכימיה ופרמקולוגיה קלינית בשיתוף עם ד"ר מיכאל מיליאבסקי מאוניברסיטת תל אביב ופרופ' מרדכי דויטש מאוניברסיטת בר אילן, זכו במענק על סך 4.2 מיליון ש"ח מהקרן הלאומית למדע לטיפול אישי בחולי לוקמיה.

המענק נועד ליצירת מאגר מידע ארצי של חולי לוקמיה (סרטן הדם), אשר יכיל נתונים רפואיים מקיפים אודותיהם והשפעת הטיפולים שקיבלו עד לרמת התא הבודד. הקמתו תבוצע בשיתוף של רופאים מומחים למחלה. המאגר יתעד על החולים בלוקמיה בישראל ויכלול נתונים ייחודיים של סוגי לוקמיה אגרסיביים. באמצעותו, הרופאים יוכלו לבחור את הטיפולים המיטביים ביותר לחוליהם, בדגש על התאמה אישית למצבם.

תאי דם

קבוצת המחקר של ד"ר רובין ופרופ' דנילנקו היא אחת מ-14 קבוצות מחקר שזכו במענק זה ונבחרו מתוך 111 הצעות שהוגשו ונבחנו על ידי ועדה בינלאומית. המענק שבו זכו גבוה פי חמישה מהמקובלים בתחומי הרפואה ומיועד למימון מחקרים פורצי דרך בתחומים מגוונים ברפואה ובטיפול אישי בחולים במחלות קשות.