07 דצמ' 2022

ד"ר דב חנין, הגב' נעמה קטיעי ומר דוד מזרחי הם הזוכים בפרס סמי מיכאל הניתן ליחידים התורמים לחברה בכל הקשור לצמצום פערים חברתיים ולמתן שוויון הזדמנויות.

תמונה קבוצתית
מימין לשמאל: ורד ליבנה, דוד מזרחי, רחל יונה מיכאל, ד"ר דב חנין, נעמה קטיעי ופרופ' יגאל שוורץ | צילום: דייגו מיטלברג

אמש (יום ג'), נערך טקס חלוקת פרס סמי מיכאל לשוויון ולצדק חברתי לכבוד יום זכויות האדם הבין-לאומי. הפרס מוענק מדי שנה על ידי עמותת סמי מיכאל, מכון הקשרים, מכון הרצוג ובית הסופרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במטרה להוקיר ולעודד תרומה לחברה שוויונית וצודקת. ​שלושת הזוכים בפרס משקפים עשייה למען צדק חברתי ושוויון בחברה הישראלית:

ד"ר דב ​חנין

על העברת עשרות חוקים חשובים ועל יוזמותיו הרבות והנמרצות למען תיקון קלקלות במרחב הציבורי הישראלי; על פועלו למען קידום צדק חברתי, צדק סביבתי וצדק פוליטי תוך הגנה על זכויותיהן של אוכלוסיות מוחלשות; ושקידתו על שמירת הגשר בין יהודים לערבים.

דב חנין מקבל את הפרס
ד"ר דב חנין ופרופ' יגאל שוורץ | צילום: דייגו מיטלברג

נעמה קטיעי

​על העלאת המודעות הציבורית לפרשת ילדי תימן הקשורה לפגיעה בזכויות אדם, על מאבק נחוש ובלתי מתפשר למען חקר האמת ועל פועלה למען צדק חברתי והשמעת קולות מגוונים של החברה במסגרת הוצאת טנג'יר.

נעמה קטיעי מקבלת את הפרס
נעמה קטיעי ורחל יונה מיכאל | צילום: דייגו מיטלברג​​

דוד מזרחי

​על מחויבותו הבלתי מתפשרת לערכים של כבוד, שוויון וצדק חברתי, על פעילותו למיגור הגזענות והאלימות במגרשי הספורט, בקרב אוהדי כדורגל ובחברה הישראלית כולה, ועל מאבקיו להבטחת חיים בכבוד לקבוצות מוחלשות.

דוד מזרחי מקבל את הפרס

ורד ליבנה ודוד מזרחי | צילום: דייגו מיטלברג​​​

עמותת סמי מיכאל הוקמה במטרה להפיץ ולהנגיש את יצירתו של הסופר מיכאל המעודדת פלורליזם, סובלנות, אחווה וסולידאריות בחברה הישראלית. יחד עם מכון הקשרים, מכון הרצוג ובית הסופרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב זו השנה החמישית שבה מוענק פרס סמי מיכאל לשוויון וצדק חברתי.

חברי ועדת הפרס כללו את ראש 'מכון הקשרים' לחקר הספרות והתרבות היהודית והישראלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב- פרופ' יגאל שוורץ, חוקרת ספרות אמריטה במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר אילן- פרופ' יפה ברלוביץ, יו"ר מרכז חיים הרצוג לחקר המזה"ת והדיפלומטיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב- ד"ר אורית ואקנין- יקותיאלי, מנהלת בית הסופרים - הגב' דנה בן זקן, חברת הוועד המנהל של עמותת סמי מיכאל- הגב' ורד ליבנה ויו"ר עמותת סמי מיכאל- הגב' רחל יונה מיכאל.