17 יול' 2019

​​​

סגן הנשיא לפיתוח אזורי ותעשייתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דן בלומברג, חתם היום (יום רביעי, ה-17.7.2109) על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אקדמי באוניברסיטת האניאנג ואוניברסיטת קונקוק, זאת במסגרת ביקור נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין בסיאול, בירת דרום קוריאה. לביקור הרשמי מתלווה משלחת אקדמית, בראשותה של יו"ר המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) פרופ' יפה זילברשץ.

מזכר ההבנות שנחתם בנוכחות סגנית ראש הממשלה ושרת החינוך הקוריאנית יו יואן-הא, מתמקד בשותפויות אקדמיות ובתוכניות חילופי סטודנטים בתחומי מחקר, חינוך וטכנולוגיה; בין היתר התקיימו דיונים באשר לפרויקטים עתידיים הכוללים מגוון רחב של נושאים בהם מחקרי טכנולוגיות מידע, חקלאות, חלל, רפואה ומדעי הרוח.

נשיא המדינה, ראובן ריבלין אמר במעמד זה כי הביקור היווה הזדמנות רבת ערך לבנות קשרים על בסיס נקודת חוזק המשותפת לשני העמים: השכלה. המפתח לקשרים הבינלאומיים שלנו בישראל ובקוריאה טמון בהשכלה הגבוהה. השכלה גבוהה, היא המפתח להבנה הדדית, לשגשוג, סולידריות אוניברסלית ושלום. זאת משום שהמדע עיוור לצבע, לאום, מין או גזע. המדע בונה אותנו כאומה חזקה יותר, וכאומה פתוחה יותר." אמר הנשיא.

פרופ' בלומברג אמר: "זהו כבוד גדול ללוות את הנשיא ריבלין בנסיעה כה מרגשת, הן בתפקידי כסגן נשיא לפיתוח אזורי ותעשייתי והן כמייצג את BGNegev, חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון. מדינת ישראל ודרום קוריאה חולקות איכויות רבות – שתיהן השיגו עצמאות בשנת 1948, בשתיהן החינוך תופס מקום חשוב, שתיהן מנסות לתרום מעל ומעבר במחקר מדעי חדשני ופורץ דרך. כל אלה מצביעים על פוטנציאל בלתי מוגבל לשיתופי פעולה", אמר פרופ' בלומברג. "אנו מפתחים כאן קשרים אישיים ומקצועיים שהם זרעי התגליות העתידיות".

חותמים על מזכר ההבנות | צילום: קובי גדעון , לע״מ

פרופ' דן בלומברג חותם על מזכר ההבנות עם עמיתיו מדרום קוראיה לצד נשיא המדינה ראובן ריבלין | צילום: קובי גדעון / לע״מ

לצד ביקורם כחלק מהמשלחת של נשיא המדינה, הוזמנו פרופ' בלומברג וד"ר שמרית ממן, מנהלת המעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית באוניברסיטה, להעביר סדרת הרצאות בפני ממשלת דרום קוריאה וקבוצות אקדמיות מגוונות ממשלחת UN-SPIDER במכון הקוריאני לחקר חלל ותעופה. ההרצאות עסקו בשימוש בטכנולוגיות חישה מרחוק לטובת טיפול באסונות.

ד"ר ממן הוסיפה: "זה בהחלט מרגש שנשיא המדינה הזמין אותנו להצטרף למשלחת.  במקביל, אני גאה בכך שמעבר לביקור ולסדרת ההרצאות, בשבוע האחרון פרופ' בלומברג ואני קיימנו סדרת פגישות פוריות עם בכירים בדרום קוריאה ממשרדי המדע והטכנולוגיה, הפנים, החוץ, המרכז הלאומי לחקר החלל והמרכז הלאומי לחקר אסונות בדרום קוריאה".

"בנוסף, הוזמנו על-ידי משרד האו"ם לענייני החלל (UNOOSA) לייצג בביקור את מחקר החלל הישראלי ואת ההתקדמות המרשימה שעשינו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתחום זה. התעניינותם במחקרנו ובשיתוף פעולה יחד אתנו היא עדות מובהקת לכך שעבודתנו  אכן משפיעה ברמה  הבינלאומית. אני בטוחה שהביקור הוא רק השלב הראשון ביחסי עבודה משותפים עם דרום קוריאה", סיכמה.