15 מאי 2022

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמרכז האירופאי למוזיקה יהודית באוניברסיטת האנובר למוזיקה, דרמה ומדיה (HMTMH) חתמו על הסכם שיתוף פעולה אשר יסלול את הדרך לשיתופי פעולה מחקריים נוספים בעתיד ולחילופי סטודנטים וסגל אקדמי.

ההסכם נחתם על ידי פרופ' שרה רוס מטעם HMTMH ופרופ' לימור אהרנסון-דניאל, סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים ופרופ' אביעד רז, ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מטעם האוניברסיטה. הטקס נערך בנוכחות פרופ' דוד וטשטיין, דיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה.

שיתוף הפעולה הראשון במסגרת ההסכם הינו בין פרופ' שרה רוס מ-HMTMH ופרופ' דני קרנץ מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, וכולל פרויקט מחקר בן שלוש שנים אשר קיבל מענק מכובד ממועצת המחקר האקדמי הגרמנית (DFG). הפרויקט יתמקד ב"ארכיטקטורות ידע: מיפוי תהליכי מורשת יהודיים ברמה הקהילתית, הארגונית והאקדמית באירופה של אחרי 1945", וחלקו עתיד להתפרסם כבר במאי 2022. הפרויקט הוא חלק מתוכנית "המורשת היהודית התרבותית" ויעסקו בו מצד אוניברסיטת בן-גוריון גם ד"ר מרינה ספריצקי נחום, פוסט דוקטורנטית, ומר שמואל וייגל, סטודנט לתואר שלישי.

​הכנס הבין־לאומי הראשון של תוכנית זו עתיד להיערך באוניברסיטה לקראת סוף 2023. פרופ' רוס ופרופ' קרנץ מתכננות לפתח פרויקט המשך עבור סבב המענקים השני, במסגרתו יתמקדו במחקר על נושאי המרה באירופה של אחרי 1945. בנוסף לכך, HMTMH ובן גוריון הסכימו לשתף פעולה גם בבניית סמינרים בין־לאומיים משותפים לסטודנטים מישראל, גרמניה ומדינות נוספות. הסמינרים יתקיימו לסירוגין בישראל ובגרמניה.

​​הסכם עם HMTMH
משמאל לימין: ד"ר דני קרנץ מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, פרופ' שרה רוס מ- HMTMH, פרופ' לימור אהרנסון-דניאל – סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים, ד"ר סתוי ברעם – מנהלת המחלקה לקשרים אקדמיים בינלאומיים, פרופ' דוד וטשטיין – דיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה | צילום: רוני יואלי