$$Events$$

25 מאי 2022
08:45

התכנסות באולם הסנאט ע"ש ו' א' מינקוף (בניין 71)

​​​​

בשיתוף: המרכז לחקר המרת דת ומפגשים בין-דתיים, מרכז חיים הרצוג לחקר המזרח התיכון והדיפלומטיה ומרכז אלישר לחקר מורשת יהדות ספרד והמזרח, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

חווית הדת והקדושה התרכזה מאז ומתמיד בשאלת מעברים, גבולות ומצבי ביניים, מצבים לימינאליים. היא צברה גלגולי צורה ושינויי אופן מתקופה לתקופה ומתרבות לתרבות. בעידן הפוסט מודרני בכלל ובתקופת הקורונה בפרט התחדדו יותר מתמיד שאלות הגבול, הבית, המרחב וכינונם החוזר. התערערות יחסי מרכז ופריפריה, מעמדם של מהגרים ופליטים, אובדן הגבולות של הגלובוס שיצר כהדף חוזר חידוד גבולות לאומני, אסון האקלים והיכחדותם של בעלי חיים, שאלת הטרוריסט הדתי והאישיות הגבולית, שאלת סמים משני תודעה והרצון לפרוץ מעבר לגבולות התודעה באופן המרחיב את הגדרת הדת, החוויה המיסטית והחוויה החילונית העל חושית, תחושת המאויימות והכמיהה לחסד או נס, כמו גם החרדה מן האפוקליפטי הועצמו. כל אלה מציבים באופן חדשני את שאלת הגבול גם בהקשרי התופעה הדתית ומצדיקים קריאה מחודשת לדיון בנושא מתוך הרחבת מסגרת הדיון הקלאסית.

נושא הכנס מתייחס לתחומי מחקר רחבים, כגון הצבת גבולות וחציית גבולות בתוך המסורות הדתיות השונות וביניהן, שאלות של מקומות או מקום, שאלות של זהות; החייתי והאנושי; האקלים; מסעות ואי-מסעות, עלייה לרגל; המרת דת והפצת דת; מרכז ופריפריה, ועוד. הדיון בתימה זו יכול להיות פנומנולוגי דתי ומיסטי טהור ובה במידה עשוי להידרש לשאלות היסטוריות, תיאולוגיות, הלכתיות, פסיכואנליטיות, סוציולוגיות ופוליטיות מובהקות כל עוד כרוכה בהן הפרובלמטיות היסודית של הדת ורשויותיה השונות והמגוונות ברחבי העולם והתרבויות.

לו"ז

08:45
התכנסות וקפה ברחבת אולם הסנאט

09:15