18 יונ'
- 17 אוק'

גלריית טרומפלדור, רח' טרומפלדור 19, העיר העתיקה באר-שבע

התערוכה '​קרבה מתוך בחירה', העוסקת באמנות על אמנות, פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום. התערוכה הוקמה ע"י בוגרי מגמת האוצרות במחלקה לתולדות האמנות ותרבות חזותית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​

דווקא בימים של ריחוק חברתי, בוגרי מגמת האוצרות במחלקה לתולדות האמנות ותרבות חזותית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מבקשים מהציבור לבחור להתקרב - לעצמו, לאמנות, לאמנים ולמה שמניע אותם ליצור. ביום ו' הקרוב, 19.6.2020, תפתח לקהל התערוכה "קרבה מתוך בחירה", אשר תוצג בגלריית טרומפלדור בעיר העתיקה בבאר שבע. התערוכה תכלול עבודות במגוון מדיומים של אמנים נבחרים משדה האמנות הישראלי, ותהיה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום, בכפוף למגבלות הקורונה, עד לסוף חג הסוכות.

בתערוכה מוצגות יצירות של אמנים המנכסים או מקיימים ביצירותיהם דיאלוג עם יצירות מוכרות מתוך תולדות האמנות. סוג זה של אמנות מכונה "אמנות על אמנות", והוא מאפשר ליצירת אמנות אחת להיות חלק חיוני ובלתי נפרד מעבודת אמנות אחרת. התערוכה מאפשרת לצופים לזהות את "נדידת המוטיבים" בין עבודות האמנות, ולקיים דיון במסרים ובמהות השיח הנרקם בין האמן העכשווי לבין יצירות העבר - קלאסיות ומודרניות, ישראליות ובינלאומיות. בתערוכה משתתפים האמנים: יונתן הירשפלד, אירית חמו, אתי יעקובי, גלי לוצקי, יצחק ליבנה, אבנר פינצ'ובר, פנינה רייכמן, תמיר צדוק וצמד האמנים מרב קמל וחליל בלבין.

לדברי אלן גינתון, אוצרת בכירה ומנחת הקורס לאוצרות M.A, "הנושא של אמנות הציטוט, או אמנות על אמנות, זכה באקטואליות חדשה בימי הקורונה; אלפי חובבי אמנות פיתחו, בימים בהם המוזיאונים היו סגורים, טרנד חדש: העלאה לרשת של ביצועים מצולמים ומלאי דמיון של עבודות אמנות מן העבר,

וזאת בעזרת אביזרי יומיום מהסביבה הביתית. כולנו התפעלנו מאותן עבודות ניכוס, מפרשנותן החדשה ומהתאמתן לחוויות ההווה".

"אנחנו שמחים להזמין את הציבור לבוא וליהנות מהתערוכה  – תוך הקפדה על הנחיות הקורונה. בימים אלה של ריחוק חברתי ודלתות נעולות של חלק ממוסדות האמנות, היה לנו חשוב לפתוח את גלרית טרומפלדור המרשימה בבאר שבע עבור שוחרי האמנות, שהרי את החלל ואת האווירה, מעניינים ככל שיהיו, לא ניתן לחוות במלוא העוצמה במרשתת", מסרו בוגרי מסלול האוצרות בחוג לאמנות חזותית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מתוך התערוכה: חליל בלבין ומרב קמל, גואל הדם, 2019, בד וטכניקה מעורבת, 33*40*60 ס"מ. צילום: חליל בלבין ומרב קמל

שעות פתיחת הגלריה:
ימי חמישי 16:00-20:00