$$Events$$

01 מרץ 2021

​​מחווה ל​צ'ארלס מינגוס ומופע מיוחד של ג’אז ישראלי ​לכבוד Black History Month

מרכז עזריאלי ללימודי ישראל (מעל"י) במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ביחד עם השגרירות האמריקאית בישראל, מציגים מופע מקוון מרתק של מוזיקה והגות לכבוד Black History Month

​הערב יכלול הופעה מיוחדת של "אנסמבל מצפן פנימי" מבית ספר לג'אז 'אבן-ספיר' במצפה רמון, בהובלתו של מקים ומנהל בית הספר, אהוד אטון. ד''ר אריה טפר, חוקר במעל"י, ילווה את ההופעה בדברי מבוא וקישור, שיתווכו בין המוזיקה לבין הקהל הישראלי הרחב. קטעי הנגינה נבחרו כמחווה לנגן הג'אז המהולל צ'ארלס מינגוס, והאנסמבל יבצע גם יצירת ג'אז מקורית שהולחנה במיוחד לאירוע ומבוססת על פיוט עברי קלאסי.

המופע ישודר בשידור חי בפייסבוק:
1. בעמוד הפייסבוק של שגרירות ארצות הברית
2. בעמוד הפייסבוק של מכון בן-גוריון

​​הערב ישמש מעין קדימון לקורס סמסטריאלי ייחודי שד’’ר טפר יעביר בסמסטר ב’ באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, במסגרת המסלול ללימודי ישראל: “ג'אז, ג'אז ישראלי, וקול התרבות הישראלית”. הקורס יתעמק במשמעויות שונות של מוזיקת הג’אז, יבחן את עליית הג’אז הישראלי, ויצביע על הדרך שבה הג’אז הישראלי משתמש בפיוט כיסוד שמקביל ליסוד הבלוז בג’אז האמריקאי. באמצעות כל אלה יבחן הקורס את הזהות הישראלית דרך הג’אז, והמופע עצמו ידגים את מהלך הקורס.

פוסטר המופע
Tom Marcello Webster, New York, USA - CHARLES MINGUS, CC BY-SA 2.0