אמל אל-סנא אל-חג'וג' (2012) מנהלת שותפה בכירה של NISPED מכון הנגב לאסטרטגיות שלום ופיתוח ומנהלת מייסדת של המרכז הערבי- יהודי לשלום לשוויון, העצמה ושיתוף פעולה AJEEC.
 
אנטונינה רוזה נווה (2010) יוזמה וחדשנות בהקמה וניהול מרכז הורים ילדים בשדרות. המרכז הנו פרויקט יחודי של משרד הרווחה ומופעל על ידי עמותת גוונים. פתוח דרכי התערבות ייחודיים של עבודה סוציאלית בקרב אוכלוסיה של משפחות לילדים בסיכון.
 
אילנה אזולאי (2008) יוזמה וחדשנות בעבודתה במסגרת המחלקה לשירותים חברתיים בעירית דימונה. פיתוח מודלים יחודיים של עבודה סוציאלית בקרב אוכלוסייה מגוונת של תושבי הנגב. יזום תוכניות חדשות לשיתוף פעולה בין המגזר השלישי לארגונים חברתיים ממסדיים לבין התושבים, תרומה לפיתוח דור העתיד של העובדים הסוציאליים. חתירה מתמדת לחדשנות ולהעלאת מודעות לצרכים ולזכויות של אוכלוסיות יעד ייעודיות וכאילו שאינן נמצאות על סדר היום הציבורי והחברתי.
 
עובדי המחלקה לשירותים חברתיים במועצה אזורית חוף עזה (2006) מדובר במחלקה אשר במשך 5 שנים התמודדה עם אתגרים וקשיים עצומים במצב זה שהיה מעל ומעבר למצב רגיל שבו מתמודדים שירותים חברתיים בישראלים. עבודת הצוות במחלקה מעוררת הערכה ואין ספק כי ההצלחה שייכת לכל הצוות שעבר במסירות ויצירתיות בתנאי לחץ קשים ומתמשכים. הצוות וכל אחד מחבריו מהווים מודל למקצועיות, אומץ, מסירות ומצוינות.
 
עירית ענבר (2004) יוזמה וחדשנות בעבודתה כמנהלת המחלקה לשירותים חברתיים במועצה האזורית בני שמעון. פיתוח מודלים ייחודיים של עבודה סוציאלית בקרב אוכלוסייה מגוונת של תושבי קיבוצים ומושבים בנגב.
 
רונית אברם (2002) על עבודה מקצועית חדשנית עם בני נוער בעלי רקע תרבותי מגוון. לרונית תרומה מכרעת לפיתוח תוכניות טיפול בעזרת בעלי חיים באזור הנגב ,ולהרחבת הידע המקצועי בנושא.
 
גנט יצחק  (200) על עבודה התנדבותית ומקצועית עם נוער, ילדים, משפחות וקשישים בקהילה האתיופית. גנט יצחק תרמה רבות לקליטת בני העדה האתיופית באזור באר שבע והנגב.
 
סעיד אלסאנע (1998)  על תרומתו יוצאת הדופן לרווחה החברתית ולשירותים הרפואיים הקיימים עבור אוכלוסיית הבדואים בנגב. סעיד אלסאנע היה הכוח המניע העיקרי בהקמת שירותי היחידה הניידת לבדואים אשר מעניקה שירותי רפואה לאוכלוסייה הבדואית בכל הגילאים.
 
עובדיה רבי  (1996) על מאמציו לקידום מקצוע העבודה הסוציאלית בבאר-שבע וברחבי הנגב. עובדיה רבי היווה כוח מניע חשוב במענה לצרכים של האוכלוסייה בנגב.
 
פרנסיס אקרמן   (1994) על הישגיה בהקמת המחלקה לעבודה שפיצר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. חזונה של פרנסיס אקרמן בנושא עבודה סוציאלית משתקף בהישגים ובהצלחות של המחלקה.