07 אפר' 2019

​כמו בכל שנה, אנחנו במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, לוקחים את הדוקטורנטיות והדוקטורנטים שלנו לרטריט של יומיים בו אנו עוסקים ודנים בהבטים שונים של העבודה והחיים האקדמיים.
השנה, בתאריכים 3-4/04/19  יצאנו, שלושה עשר סטודנטים ושני מארגנים – ג'קי פלדמן וניצה ברקוביץ, למנזר האחיות ציון בעין כרם, וחמישה חברי סגל מהמחלקה שלנו וממחלקות אחרות באו כדי לשוחח עם הסטודנטים ולשתף אותם בסוגיות המלוות את החיים האקדמיים.
ד"ר רון דודאי, דיבר על הגשת מאמר לכתב עת מנקודת הראות של העורך (רון הוא עורך שותף של Human Rights Practice).
שרית הלמן וניר אביאלי דיברו על פרסום משותף עם מנחים ויוליה לרנר דיברה על רגשות במרחב האקדמי.
היו לנו גם שתי אורחות,  מישל ריבקין-פיש מאוניברסיטת צפון קרוליינה שדיברה על איך להגדיר את המחקר כך שיהיה רלבנטי למוסד אליו אנו פונים לקבלת עבודה או מלגה וקרול קידרון מאוניברסיטת חיפה שיתפה את הנוכחים בסיטואציה לא פשוטה בה מצאה את עצמה לאחר חמש שנים של מחקר שדה בקמבודיה כחוקרת צעירה שבידיה  ממצאים העומדים בניגוד לתיזות של המומחים הגדולים ולאמיתות המקובלות בתחום.
כמו כן, ביקרנו בתערכה Manifesto של האמן יוליאן רוזנפלט המוצגת במוזיאון ישראל ולאחר מכן, במסגרת תרגיל כתיבה, בקשנו מהסטודנטים להתחלק לזוגות ולכתוב מניפסטו בעצמם. התוצאות היו מרתקות.

יוליה לרנר מדברת על רגשות באקדמיהdiscussing manifesto meaning in the library.jpg

מישל ריבקין- פיש נותנת טיפים על הגשה לג'וב באקדמיה.jpg

manifesto.jpg