$$Events$$

Join Zoom Meeting  https://us02web.zoom.us/j/982434553 Meeting ID: 982 434 553

ד"ר הימת זועבי:

"הזכות לעיר" בהקשר קולוניאלי התיישבותי:  כיסי תרבות פלסטיניים בעיר ישראלית

בהמשך לעבודת הדוקטורט בה חקרה את הדה-אורבניזציה והשחתת ההביטוס העירוני של אל מותבקון; הפלסטינים העירוניים שנשארו בערים שלהם לאחר הנכבה, מפנה זועבי במחקרה החדש את הזרקור אל המרחבים הפלסטינים התרבותיים, בערים הישראליות, כיום.

ההרצאה מתמקדת בכיסי התרבות הפלסטינים בעיר חיפה, ומתארת את התנאים החברתיים, הכלכליים והפוליטיים שהיו ברקע הופעתם של מרחבים תרבותיים אלו.

תוך כדי התייחסות לתופעות גלובאליות של מרחבי תרבות, ולערי תרבות בהקשר קולוניאלי התיישבותי, יידונו יחסי הגומלין בין המדיניות העירונית, לבין הסצנה התרבותית פלסטינית, בעיר חיפה. אחת הטענות העולות מן המחקר היא כי בנקודת זמן מסוימת, יחסי הגומלין הנידונים תרמו לשגשוגם של מרחבים אלו. לבסוף תבחן זועבי האם וכיצד "כיסי התרבות הפלסטיניים" מחיים מחדש את זכותם של הפלסטינים בעיר, ויחד עם זאת, הם מאתגרים את יחסי הכוח ההגמוניים, בתוך החברה הפלסטינית עצמה.

ד"ר הימת זועבי חוקרת ופעילה פמיניסטית פלסטינית. כתבה את עבודת הדוקטורט שלה במחלקה לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בהנחייתו של פרופסור לב גרינברג. זועבי סיימה תואר שני בלימודי מגדר, ועוד תואר שני בקרימינולוגיה מהאוניברסיטה העברית.

היא פרסמה מאמרים בנושאי מגדר, זיכרון והיסטוריה בעל פה, ערים עירוניות וקולוניאליזם התיישבותי. זועבי זכתה במספר פרסים ומענקים על מחקריה, ביניהם המלגה של מרכז המחקר הפלסטיני האמריקני (PARC), מלגת ות"ת לדוקטורנטים ערבים ולאחרונה היא זכתה במלגת ות"ת לפוסט דוקטורנטים ערבים. מאז 2018 זועבי עמיתת פוסט דוקטורט בתוכנית

Europe in The Middle East - The Middle East in Europe (EUME), at the Forum Transreginale Studien, Berlin.

פוסטר הסמינר בפורמט PDF