$$Events$$

24 פבר' 2021

זום

​​​המרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית מזמין אתכם ליום עיון בנושא:

​גיל הפרישה – קיפאון מול מדיניות מושכלת

ביום עיון זה משיק המרכז את התוכנית לחקר ביטחון סוציאלי, עוני וקיטוב של המרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית.​​​

על רקע הניסיונות בשנים האחרונות להעלות את גיל הפרישה לנשים, יעסוק יום העיון בנושא החשוב של גיל הפרישה לנשים ולגברים. ביום העיון, נעסוק בגיל הפרישה הנכון, לגברים ולנשים, בעולם שבו תוחלת החיים עולה בהתמדה.

גיל הפרישה לנשים כיום, 62, נמוך בהרבה ביחס לגיל הפרישה לגברים שהוא 67. בשנים האחרונות, הייתה החלטה להעלות את גיל הפרישה לנשים ל- 64, אולם החלטה זו נבלמה בכנסת ממגוון טעמים. זוהי דוגמה לכישלון של המערכת הפוליטית להגיע להחלטה אשר מוסכמת ומקובלת על כל אנשי המקצוע. כשל זה בתהליך קבלת ההחלטות עלול להגביר את העוני בקרב האוכלוסייה המבוגרת ולפגוע ברווחת הפרט ובאיתנות הפיננסית של מערכת הביטחון הסוציאלי ושל קרנות הפנסיה הוותיקות. הגרעון בקרנות הפנסיה הוותיקות מאיים להביא לקיצוץ בפנסיות של הגמלאים, בלא הצדקה מהותית מעבר לכישלון של המערכת הפוליטית. מאידך, העלאת גיל הפרישה לנשים תחייב את קובעי המדיניות למצוא פתרונות למי שעובדים במקצועות שוחקים. בעיות כאלה קיימות במיוחד בקרב נשים. לכן חשוב להתמודד עם סוגיית ההעסקה הפוגענית במסגרת הפתרונות המוצעים.

תכנית הכנס

9:45  ברכות ודברי פתיחה

פרופ' חיים היימס,         רקטור אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' דוד וטשטיין,        דיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' מיקי מלול,           דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' אביה ספיבק,       יו"ר המרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

10:00 מושב ראשון – מדיניות גיל הפרישה בישראל ובאירופה

יו"ר המושב: פרופ' דויד לייזר, המרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

Mr. Hervé Boulhol,Senior Economist, OECD, Directorate for Employment, Labour and Social Affairs.
The situation of statutory retirement ages in OECD countries
פרופ' דניאל גוטליב,      האוניברסיטה העברית בירושלים והמרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
פרופ' אביעד טור-סיני,   המכללה האקדמית עמק יזרעאל והמרכז לפנסיה, ביטוח ופסיכולוגיה כלכלית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב – מדיניות גיל פרישה אופטימלית

11:00  שולחן עגול עם בכירי המשק והאקדמיה