​​​​​​​​​​​​​​לימודי תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון

​​​המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מכשירה סטודנטים לתואר ראשון, שני ושלישי. התואר הראשון בכלכלה מהווה בסיס חשוב להצלחתם של הבוגרים בהמשך דרכם בשוק העבודה ככלכלנים (או בתפקידים אחרים), ביכולותיהם הניהוליות, ובהכנתם ללימודים מתקדמים. התואר מקנה לסטודנטים כלים תיאורטיים ויישומיים ומכשיר אותם להבנה של השווקים הכלכליים ושל המנגנונים המשפיעים עליהם ומכשיר אותם לעבודה עם נתונים ולניתוח תופעות כלכליות.

בזמן ההרשמה ללימודים באוניברסיטה תתבקשו לבחור בין:

1. כלכלה ומנהל עסקים חד-חוגי.

​2. כלכלה וחשבונאות חד-חוגי.

3. כלכלה דו-חוגי (54 נק"ז) עם מחלקות אחרות מהפקולטה למדעי הרוח והחברה, ניהול, מתמטיקה וסטטיסטיקה.

בשונה ממחלקות אחרות לכלכלה בארץ, כוללת תכנית הלימודים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון גם מגוון של קורסים מתחום הניהול (מימון, חשבונאות וחשבונאות ניהולית) המהווים יתרון חשוב בשוק העבודה. כמו כן, מציעה המחלקה במסלול החד-חוגי מערכות לימוד בדגש על תחומים שונים: ניהול עסקי ופיננסי, ניהול מדיניות ציבורית ומדעי הנתונים.

קחו בחשבון שבשל מספרם הרב של קורסי היסוד בכלכלה, בחירה במסלול דו-חוגי כמעט ואינה מאפשרת לימוד של קורסי בחירה בכלכלה ומגבילה את יישום כלי החשיבה הנרכשים בתואר.

אנחנו ממליצים מאוד לנרשמים לתואר ראשון בכלכלה המעוניינים לשלב את לימודיהם עם תחומים אחרים לבחור במסלול חד-חוגי, חד-חוגי עם חטיבה (28 נק"ז) או באחד ממסלולי הדו-חוגי המומלצים.

מסלולי הלימוד במחלקה

הצג הכל
הסתר הכל

* שימו לב כי ניתן להחליף מסלול לימוד עד סוף שנה א'. הוראות למעוניינים לשנות מסלול לימודים >>

למידע נוסף מהשנתון לגבי מסלולי הלימוד​.

למידע נוסף  לגבי חתכי​​ קבלה.​