"ראה מעשיי, כמה נאים ומשובחים הם, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי.

תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם תקלקל- אין מי שיתקן אחריך"

​(קהלת ז' 28)


​פרופ' רז ילינק

סגן נשיא האוניברסיטה והדיקן למו"פ

רז ילינק
בתמונה: פרופ' רז ילינק מעביר סיור במסדרון האקולוגי הסמוך לעיר מודיעין.  ​

"מה המטרה הכי חשובה בנושא קיימות? ישנם ״מועמדים״ רבים לכך. הנושא הסביבתי הקרוב לליבי במדינה קטנה וצפופה כמו ישראל הינו שימור השטחים הפתוחים ושטחי טבע.  שטחים המשמרים מגוון ביולוגי , אזורי מחיה לחיות וצמחים, ולא פחות חשוב - שטחים שיאפשרו לנו, לילדינו, ולנכדינו לצאת מסביבתנו האורבנית ולנשום אוויר, להרגיש מרחבים, לחוות טבע ..."​


טיפ ירוק למשרד


ארגנו לכם פינת דפי טיוטא
כאשר מדפיסים על נייר שאין בו צורך,  תמיד אפשר להשתמש בצד השני ליצירת פתקי תזכורת ורשימות.​

פרופ' עלווה פלד  
חברת סגל, המחלקה להנדסת בניין​


הנושא הסביבתי מאד קרוב לליבי ואני מקדישה לו זמן רב מזמני ומרצי. אחד הדברים היומיומיים הכי בעיתיים לדעתי היא כמות האנרגיה שאנחנו צורכים בבית (ובמשרד) שלנו כדי שיהיה לנו נוח ונעים בתוכו. חשוב שעניין זה יהיה במודעות היומיומית שלנו, כך שנקרר, נחמם, נפעיל תאורה ומכשירים חשמליים רק שממש הכרחי וחיוני. 

טיפ ירוק למשרד


השתמשו יותר בתנאי הסביבה במידת האפשר לצורך חימום וקירור על ידי פתיחה וסגירה של חלונות ותריסים בהתאם לשעות היום ומזג האוויר בחוץ כך שנזדקק לכמה שפחות סיוע של מכשירים.

פרופ' אורית בן צבי אסרף  

חברת סגל, המחלקה להוראת המדעים 


מאז ומעולם אהבתי לטייל בטבע , כיום כחוקרת בתוכנית להוראת המדעים והטכנולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב אני עוסקת בפיתוח סביבות למידה שיקדמו תובנה סביבתית וזהות מקום בקרב תלמידים. חשוב לזכור - מערכות יחסים טובות של האדם עם הסביבה נוצרות כאשר אנשים מבלים זמן בסביבתם הטבעית, וצוברים בה מאגר של חוויות חיוביות. כך מתהווה תחושת מקום הגורמת לנו להיות מעורבים ואכפתיים יותר בקשר לסוגיות סביבתיות.​

טיפ ירוק


אז מה עושים – פשוט יוצאים, צופים, מתבוננים ונהנים - בחרו זמן אהוב עליכם לשהייה בטבע בסביבתכם הקרובה  ואולי תגלו אוצרות נדירים כמוני. משפחת ינשופי עצים התארחה אצלנו בגינה בלהבים, לכמה חודשים... בהצלחה.


​טל רפאלי 

מתאמת צוות ישראל, מדור קשרי מחקר, הרשות למחקר ופיתוח

טל רפאלי

בואו נחשוב פעם שנייה לפני שאנחנו שולחים מסמכים להדפסה. בעידן הטכנולוגי של היום, נסו לחשוב פעם נוספת לפני שאתם שולחים מסמך להדפסה.
נצלו את ההזדמנות למציאת אלטרנטיבה לתיעוד ושמירת מסמכים. בואו ננצל את העצים שלנו למטרות טובות יותר.

טיפ ירוק למשרד


החזיקו כוס אישית במשרד
כאשר מכינים שתייה חמה, כוסות חד פעמיים באמת יותר נוחים. לא צריך לשטוף אותם. אבל חשבתם פעם מה ההשפעה של כל הזבל שאנו מייצרים? החזיקו כוס זכוכית משלכם ואפילו כמה כפיות ותחסכו זבל מיותר.

הידעתם? הישראלי הממוצע מייצר בכל יום 1.73 ק"ג פסולת, וכל תושבי ישראל מייצרים יחד יותר מ15,000,000 ק"ג פסולת ביום אחד. מגמה זו רק הולכת וגדלה: הפסולת הנאספת באמצעות הרשויות המקומיות. גדלה בעשור האחרון בכ‑30%. (מתוך נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 2016)


פרופ' יצחק מאיר (סקיס) 

אדריכלות בת-קיימא, הפקולטה למדעי ההנדסה 

יצחק מאיר

בתמונה: יצחק עם טניה סרוגלו, דוקטורנטית, וולפגנג מוצפי-האלר, טכנאי- על גג אחד מגורדי השחקים של ת"א (210 מ' מעל הרחוב), שם אנחנו עורכים מחקר בימים אלה. ​


תושבי המדינות המתועשות מבלים כ-90% מחיינו בתוך בניינים. ככל שאלה מתוכננים ובנויים נכון יותר, כך נוח לנו יותר בהם, ועל כן אנו נזקקים לפחות אנרגיה כדי לאקלם אותם. חיסכון באנרגיה פירושו גם פחות פגיעה בסביבה – וגם בכיס!

להלן חמש נקודות לזיהוי בניין טוב מבחינה סביבתית:
» העדפה לפינות דרומית של חללי הבניין העיקריים, שם השמש נמוכה בחורף (חימום סולארי) וגבוהה בקיץ (קל להצל).
» בידוד קירות המעטפת והגג – מונע איבוד אנרגיה ושומר על תנאים נוחים בפנים.
» חלונות נפתחים – מאפשרים אוורור להשגת נוחות וקירור פנים הבניין בלילות קיץ (בחלק גדול מבנייני המשרדים בני זמננו יש מעט מאוד חלונות נפתחים, אם בכלל).
» זיגוג כפול – מספק בידוד תרמי ואקוסטי.
» ​הצללה חיצונית ניידת על החלונות – תריסים הנם הפתרון המתאים, במיוחד אם אפשר לסובב גם את הרפפות שלהם, אז אפר להחדיר קרינת שמש ישירה, או רק אור מפוזר, או להצל.