12 מרץ 2019

הקמפוס נצבע ורוד
 הקמפוס בצבע ורוד עוצמתי​

יום האישה הבין-לאומי 2019 צוין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשלל אירועים, הרצאות ופעילויות במשך שבועיים, אשר עמדו בסימן 'מתקדמות באקדמיה'. לרגל התאריך נצבע הקמפוס בצבע ורוד עוצמתי, ונתלו דגלים המציגים נשים בולטות ומעוררות השראה מהאוניברסיטה. האירועים התקיימו בשיתוף המשרד לקידום נשים באקדמיה, אגודת הסטודנטים, ארגון הבוגרים והבוגרות, פקולטות, מחלקות ויחידות אקדמיות.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ', יועצת הנשיא לקידום נשים באקדמיה ד"ר הילה רימר ויו"ר אגודת הסטודנטים, עדי אהרוני
נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, יועצת הנשיא לקידום נשים באקדמיה ד"ר הילה רימר ויו"ר אגודת הסטודנטים, עדי אהרוני, בהפנינג לרגל יום האישה הבין-לאומי

ביוזמת אגודת הסטודנטים התקיים הפנינג ובו הוצבו דוכנים של תאי הנשים בקמפוס, ארגוני נשים חיצוניים (מסל"ן, דלת פתוחה), מוסיקה נשית, תערוכת תוצרים של נשים מלקיה- נגד אלימות כלפי נשים ותצוגה של זוכות אות ההוקרה לנשים משפיעות 2019. ביריד ביקר גם נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ ויועצת הנשיא לקידום נשים באקדמיה, ד"ר הילה רימר.

מרכז סימון וייל, בשיתוף עם קרן קונרד אדנאואר בישראל, יזם פאנל בנושא נשים בדיפולומטיה ואחריו התקיים סבב שולחנות עגולים עם שגרירות מדינות אירופה בישראל: צרפת, גרמניה, אירלנד וקפריסין.

בערב הבוגרות החגיגי לכבוד יום האישה הבין-לאומי נטלו חלק נשיא האוניברסיטה  וד"ר ארנה ברי, יזמת, מדענית ומנהלת בכירה,  שהרצתה על מעמד האישה בראייה עדכנית. במוקד הערב עמד פאנל נשים "שוברות את תקרת הזכוכית" בהנחייתה של ד"ר הילה רימר ובהשתתפות ד"ר ברי, ד"ר חפצי זוהר, מ"מ ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך בעיריית באר-שבע, גב' שירה זלצר,  יזמית ומייסדת "קמביום" בית תוכנה בירוחם, ד"ר סארה אבו כף, חוקרת במחלקה לניהול ויישוב סכסוכים והפסיכולוגית הראשונה מהחברה הבדואית, ד"ר מיכל בר אשר סיגל, חוקרת במחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן, גב' יעל שמריהו ישורון, חוקרת במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית.

משתתפות הפאנל "שוברות את תקרת הזכוכית" בערב הבוגרותמשתתפות הפאנל "שוברות את תקרת הזכוכית" בערב הבוגרות​​​

במסגרת התכנית ללימודי מגדר התקיים כנס חגיגי בנושא "פמיניזם ומדינה בישראל: 40 שנה לדו"ח נמיר", אחד מציוני הדרך המשמעותיים בקידום מעמד האישה במדינת ישראל.

אגף משאבי אנוש יזם ערב חגיגי לכבוד יום האישה לחברות הסגל ונשות חברי הסגל באוניברסיטה במהלכו נשאה דברים פרופ' לימור אהרנסון-דניאל, סגנית נשיא האוניברסיטה לקשרים בינלאומיים.

ד"ר הילה רימר: "יום האישה הבינלאומי הוא הזדמנות לשים זרקור על מעמד הנשים בעולם, לעורר מודעות בנוגע לדרך שנעשתה לאורך שנים לקידום מעמד הנשים, וחשוב יותר: לא לשכוח שעוד נותרה דרך משמעותית עד ביטול הטיות מגדריות. זהו יום עוצמתי שמטרתו לתת ידע, כוח ומרץ שיסייעו לנו להמשיך ולפעול למען קידום נשים".