07 ינו' 2020

קורס ראשון מסוגו בארץ ללימודי אולטראסאונד ממוקד מטרה, נפתח לאחרונה במחלקה לרפואת חירום, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, במטרה להכשיר בוגרים בעלי מיומנות מקצועית ושליטה בטכנולוגיות מתקדמות וחדשניות.

במהלך השנים האחרונות, חדר אל תחום רפואת החירום, הרפואה הדחופה  והטפול נמרץ מכשיר ה- Ultra sound הנייד. מזעור הטכנולוגיה מאפשר הכנסת מכשירים אלה אל ניידות טפול נמרץ, ומציע לפרמדיק כלי מדויק, מהיר ושימושי המאפשר בדיקה מהירה וקבלת מידע קריטי לגבי מצבי חירום שונים. המכשיר מהווה כלי תומך לקבלת החלטות קריטיות בדרג הטרום אישפוזי, ומהווה "סטטוסקופ אופטי משופר ומודרני" לצוות המטפל.

במהלכו של הקורס, לומדים הסטודנטים לתפעל מכשירי אולטראסאונד ניידים בגודל טלפון סלולרי ולזהות באמצעותם מצבים קליניים דחופים, כגון חזה אויר, בצקת ריאות, הלם לבבי, הלם תת נפחי ודומיהם. הטכנולוגיה הניידת מאפשרת  איתור דימום פנימי בפצועי טראומה, סיוע בהשגת  גישה ורידית  ועוד.

ד"ר עמית פרנקל, ראש המחלקה לרפואת חירום : " אנו שמחים להיות המובילים בהוראת הנושא. לראשונה בישראל סטודנטים הלומדים רפואת חירום זוכים להתעמק בנושא ולקבל הכשרה מקיפה.  במהלך הקורס הסטודנטים מקבלים חומר התיאורטי ולצידו כלים מעשיים, שיסייעו להם בעתיד בתיפקודם  במתארי שטח שונים".

הלימוד, בהנחייתם של פרופ סרגיו קובל  וד"ר ליאור פוקס מהמרכז הרפואי אוניברסיטאי סורוקה, נעשה במרכז הסימולציה הגדול והמתקדם של הפקולטה למדעי הבריאות.  במרכז הסימולציה הסטודנטים מתרגלים פרוצדורות קליניות תוך שימוש בבובות ומערכות הדמיה מהמתקדמות בעולם, המדמות סביבה רפואית ותרחישי אמת.

בימים אילו האוניברסיטה , הודות לתרומתה של משפחת גולדמן ותורמים נוספים החלה בהרחבת מרכז סימולציה רפואית הגדול בישראל , אשר יוקם בקמפוס על שם משפח מרקוס באוניברסיטת בן-גוריון בנגב וישתרע על שטח של כ-  5000 מ"ר שיוקדש הן לכיתות לימוד והן לחדרי סימולציה חדשניים.

המחלקה לרפואת חירום באוניברסיטת בן-גוריון , הינה המחלקה הוותיקה ביותר במדינת ישראל המעניקה תואר אקדמי ברפואת חירום. התכנית, בת שלוש השנים, משלבת הסמכה במקצוע הפרמדיק לצד תואר ראשון,  אשר זוכה להערכה והוקרה ארצית ובינלאומית , ומהווה מודל לחיקוי בפקולטות אחרות לרפואה בארץ ומחוצה לה.

ultrasound_news.jpg