09 יול' 2020

צוות חוקרים מהמחלקה לפיזיותרפיה, בפקולטה למדעי הבריאות, מחלקת השיקום בעלה נגב והחוג למדעי המח באוניברסיטת בן גוריון בנגב, מוביל  פרוייקט מחקרי יוצא דופן  וראשון מסוגו בארץ העוסק בתחום שיקום קליני לאחר שבץ מוחי מדובר במודל חדשני וייחודי מסוגו, היות והחוקרים יוצאים מגבולות האקדמיה ומגיעים לעבוד ישירות עם המטופל בסביבה שיקומית שטבעית לו.

במעבדת המחקר החדשנית שהוקמה בכפר השיקומי ״עלה נגב - נחלת ערן״, המסונף לפקולטה למדעי הבריאות., החוקרים באמצעות סטודנטים לתארים מתקדמים  וקלינאים מהמרכז הרפואי סורוקה ינטרו בשלב הראשון פעילות יומיומית ותפקודים מוטוריים של המטופלים. בשלב השני יתנו טיפול למטופלים בשיטות חדשניות ובאינטנסיביות גבוהה יותר מזו הניתנת כיום, וזאת במטרה לנצל את השבועות הראשונים שלאחר הפגיעה, הקריטיים לשיקום.

בעמותת עלה מצינים כי המחקר מושך תשומת לב בינלאומית, כיוון שבעולם המערבי כמעט אין מחקרים דומים. אנשים לאחר שבץ שישתתפו במחקר יקבלו אבחון ושיקום מהמתקדמים בעולם, כמו למשל שימוש בטכנולוגיות ייחודיות של מציאות מדומה לשיקום פעילות של יד פגועה והליכה, תוך כדי יצירת מוטיבציה אצל המטופלים מוקדם ככל האפשר לאחר האירוע המוחי.

מנהלת המיזם ד"ר סימונה בר חיים מהמחלקה לפיזיותרפיה: "אנו מגבשים בעלה נגב קבוצת מחקר קליני רב תחומי (פיזיותרפיה, מדעי המוח והקוגניציה והנדסה) מפקולטות שונות באוניברסיטת בן-גוריון ומסורוקה, ששמה לה למטרה לשקם משמעותית מעבר למקובל היום בישראל ובעולם אנשים לאחר שבץ מוחי".

ד"ר ליאור שמואלוף, החוקר הראשי של המעבדה, מוסיף: "אנחנו מתכוונים לעשות שימוש בסביבה הייחודית של הכפר השיקומי בעלה נגב, באנשי הצוות ובמתנדבים ובטכנולוגיות חדשניות, כדי להגביר בצורה משמעותית את השיקום שמקבלים המטופלים במטרה למצות את פוטנציאל השיקום״

rehabilitation_lab.png