31 אוג' 2022

ההסכם יקדם שיתופי פעולה מחקרים, פריצות דרך מדעיות ופיתוח טכנולוגיות לקידום המטרות המשותפות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושל שירותי בריאות כללית ולטובת החברה הישראלית.

שירותי בריאות כללית ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב חתמו על הסכם שיתוף פעולה, במטרה לחזק את קשרי המחקר וההכשרה ההדדית בין שני הגופים. ההסכם כולל תמיכה במחקרים משותפים של חוקרים משני המוסדות, הנחייה משותפת של סטודנטים באוניברסיטה, הנגשת נתונים ומידע באופן הדדי לצורכי קידום מחקר, הסדרת הטיפול בבקשות של חוקרי האוניברסיטה המוגשות לוועדות הלסינקי של הכללית והגשה משותפת לגופי מימון חיצוניים בארץ ובחו"ל.

אוניברסיטת בן-גוריון ושירותי בריאות כללית יספקו יחד לקהילה הרפואית פריצות דרך מדעיות, פיתוח טכנולוגיות ומנגנון טוב יותר לשיתוף הידע ויכולת הביצוע.

אלי כהן ופרופ' ​חיימוביץ
אלי כהן, מ"מ מנכ"ל שירותי בריאות כללית ונשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל ​חיימוביץ

"רק כאן בבירת הנגב, פועלות אוניברסיטה ומרכז רפואי אוניברסיטאי במרחק של חציית כביש. הקרבה מפגישה אותנו בתחומי המחקר וגם לפעמים בצורה לא מתוכננת במסדרונות או בפינת קפה. הידע שלנו ברפואה, בסייבר וב-AI יהווה מנוף לפריצות דרך מדעיות" אומר פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "אני מאמין ששיתוף הפעולה עם שירותי בריאות כללית יהווה בסיס לשיתופי פעולה נוספים ולפיתוח יכולות לטובת החברה הישראלית כולה."

מ"מ מנכ"ל כללית, אלי כהן הוסיף ואמר: "זהו הסכם משולש שכולל את בתי החולים השייכים לשירותי בריאות כללית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחטיבת הקהילה בשירותי בריאות כללית. החזון שמשותף לכולנו הוא קידום יכולות מדעיות ופיתוח טכנולוגיות על מנת להביא ולהנגיש רפואה פורצת דרך ומתקדמת בכל זמן ובכל מקום.

ד"ר אורלי ווינשטיין סמנכ"לית וראש חטיבת בתי החולים בכללית: "כללית, כארגון הבריאות הגדול בישראל המחויב לקידום בריאות הציבור והרפואה בארץ ובעולם, חותרת לחתימת הסכמי שיתוף פעולה עם המוסדות האקדמיים המובילים בישראל. שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת בן-גוריון שהינו מוסד אקדמי מוביל ומצטיין במחקר חשוב לנו מאוד וללא ספק יביא לפריצות דרך. בשבועות הקרובים ייצא קול קורא לחוקרים לקבלת מענקי מחקר וכולנו נפעל במשותף להצלחת שיתוף הפעולה החשוב הזה."

ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי: "אנו בסורוקה רואים חשיבות רבה בשילוב אקדמיה בעשייה הקלינית והמחקרית שלנו. השילוב הזה הוא המודל המושלם לפיתוח מהיר ומשמעותי בעולם הרפואה. הטכנולוגיה, המדע, מסדי הנתונים האדירים, המחקר הרב־תחומי המשותף לנו ולאוניברסיטת בן-גוריון לאורך שנים, מהווים את פלטפורמת הקפיצה של כולנו לעתיד בריא יותר".​

תמונה קבוצתית מחתימת ההסכם