23 יונ' 2021

ה​פסל 'אזרח חופשי'  פרי יצירתו של האמן הגיאורגי ארסן גוונטדזה (Arsen Gvenetadze) הוצב בשבוע שעבר בפקולטה למדעי הבריאות במעמד שגריר גיאורגיה בישראל, לאשה ז'ווניה, וראשי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לצד הפסל

לצד הפסל | מימין לשמאל: פרופ' אשר בשירי, פרופ' אנג'ל פרוגדור, שגריר גיאורגיה בישראל, לאשה ז'ווניה, מאננה דמבדזה, קונסולית לקשרי תרבות בשגרירות גיאורגיה בישראל, ופרופ' אילן שלף​

את האירוע כיבדו בנוכחותם דיקן הפקולטה למדעי הבריאות פרופ' אנג'ל פרוגדור, המשנה לדיקן פרופ' אילן שלף, סגן הדיקן למעורבות חברתית פרופ' אשר בשירי, ועוד נכבדים. מוקדם יותר התארח השגריר הגיאורגי אצל נשיא האוניברסיטה פרופ' דניאל חיימוביץ ונפגש גם עם סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי חוץ ופיתוח משאבים, ג'ף קיי.

פסל ה-Free Citizen נחנך לפני מספר שבועות גם באוניברסיטה בטביליסי במעמד רקטור אוניברסיטת טביליסי ובנוכחות פרופ' בשירי. על הפסל אפשר להבחין בצורה אנושית המייצגת באופן חזותי את החופש לנוע לכל כיוון. החופש מיוצג על-ידי לב זכוכית המוטבע במתווה של נשמה. יוצר הפסל וקבוצתו מביעים גם תקווה אוניברסאלית, ולפיה לב המצפן יעזור לנו למצוא את הדרך להיות מאוחדים במדינות שלוות סביב בית הגידול המשותף שלנו בכדור הארץ.

פרופ' בשירי הוא מומחה במיילדות וגניקולוגיה, ומומחה בינלאומי בתחום של הפלות חוזרות. כחלק מהגברת המודעות לנושא הכאוב ערך בשירי כנסים עולמיים בתחום מומחיותו, כאשר הכנס הראשון התקיים בצרפת בשנת 2016, בהשתתפות נציגים מ-50 מדינות. בעקבות הכנס פנו אליו חוקרים מאוניברסיטת טביליסי בבקשה לשיתוף פעולה ועזרה בהנחיית צוותים רפואיים שם. עם אחד  החוקרים, Prof. Arsen Gvenetadze מאוניברסיטת טביליסי, נרקמו קשרי עבודה הדוקים שהולידו כנסים משותפים והסכם לשיתוף פעולה בין האוניברסיטאות.

לשני הפרופסורים יש צד אמנותי וחבר משותף, בדמותו של הפסל הגיאורגי המפורסם - Lavan Vardosanisze. שלושתם יחד עם עוד שני שותפים (אחד מהם מדובאי שגם איתו נרקמים שיתופי פעולה) הקימו פורום אמנות אינטלקטואלית , ועיקרו - העברת מסרים דרך האמנות, כרגע דרך פסלים. ישנם שלושה פסלים שיוצרו בעקבות היוזמה: Free Citizen, Happiness ו-Dignity.

על-פי התוכנית יוצב הפסל "אזרח חופשי" גם בשדה התעופה JFK בניו-יורק, בלונדון ובמקומות חשובים נוספים בעולם.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, עם שגריר גיאורגיה בישראל, לאשה ז'ווניה​