10 יונ' 2012
מאמר של שלושה חוקרי מוח מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב נכלל באסופת המאמרים הטובים ביותר שנבחרו להיכלל בגיליון מיוחד שהפיק בימים אלה העיתון היוקרתי Journal of Physiology לכבוד הישגיהם של חתני פרס נובל אלן הודג'קין ואנדרו האקסלי על המנגנונים בבסיס הפעילות החשמלית בתאי עצב.

כחלק מאסופה זו, עורכי העיתון בחרו 30 מהמאמרים הטובים ביותר מאז הגילוי של הודג'קין והאקסלי בשנות הארבעים של המאה הקודמת ועד ימינו.

אחד מ-30 המאמרים שנבחרו להיכלל באסופה הוא מאמר שכתבו חוקרים באוניברסיטת בן-גוריון ומרכז זלוטובסקי למדעי העצב, שהתפרסם בשנת 1996 על-ידי פרופ' איליה פליידרביש, פרופ' אלון פרידמן – חברים במחלקה לפיזיולוגיה ונוירוביולוגיה שבפקולטה למדעי הבריאות, ופרופ' מיכאל גוטניק (כיום חבר סגל בפקולטה לחקלאות שבאוניברסיטה העברית) ומתאר תכונות ייחודיות של תעלות נתרן בקליפת המוח וחשיבותן בהעברת אותות חשמליים.

"התרגשנו מאד מהבחירה הזו. אין ספק שמדובר בהכרה בינלאומית בהישג חשוב של חוקרי האוניברסיטה" אומר פרופ' אלון פרידמן, יושב ראש מרכז זלוטובסקי למדעי העצב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
HodgkinHuxley_virtiss_cover.jpg