19 דצמ' 2019

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​המחלקה להנדסת בניין | היחידה לאדריכלות ובינוי ערים במדבר

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הקריה ע"ש משפחת מרקוס, באר-שבע

25-26 נובמבר 2019

הכינוס בן היומיים נערך בקריה ע"ש משפחת מרקוס של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המרצים שהגיעו מאוסטרליה, איטליה, בריטניה, הולנד, יוון, ישראל, לוקסמבורג, קנדה, קפריסין וצרפת כללו שותפים בקונסורציום ZeroPlus Energy Settlements הפועל במסגרת תכנית המחקר Horizon2020 של האיחוד האירופאי, כמו גם מומחים יידועי שם בתחומי בניינים מאופסי אנרגיה, קיימות ובנייה, כלי מדידה והערכה וכדומה (מצ"ב תכנית הכינוס).

מיום הקמתה מתקיים במסגרת הסדנה טקס בו מוענק פרס ע"ש ג'פרי קוק לאדריכלים מתכננים ואנשי אקדמיה בולטים בעלי תרומה ייחודית בתחומים רלוונטיים לסדנה. השנה הוענק הפרס לאדר' אריה רחמימוב על תרומתו ארוכת השנים לאדריכלות מודעת סביבה ואקלים בישראל, ולאדר' סולטנה-טניה סרוגלו על מצוינות במחקר הדוקטורט שלה בתחום "אסטרטגיות תכנוניות לקראת גורדי שחקים יעילים יותר אנרגטית".

במהלך היומיים של הסדנה השתתפו בה כ-80 חוקרים, תלמידי תואר ראשון ותלמידי מחקר, אנשי מקצוע ומרצים מהארץ ומחו"ל. בין המשתתפים היו גם האדריכלית הראשית של משרד הבינוי והשיכון וחלק מאנשי מצוותה.

היום השני של הסדנה ננעל בדיון סביב שולחן עגול בהשתתפות נציגים של משרד הבינוי והשיכון; משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים; המשרד להגנת הסביבה; מתכנן המחוז, הועדה המחוזית לתכנון ובנייה, משרד האוצר; משרד הביטחון – צה"ל; המועצה הישראלית לבנייה ירוקה; ואיגוד יועצי הבנייה הירוקה. המשתתפים נתבקשו להתייחס לשאלות בנוגע לחסמים לעומת הפוטנציאל שביישום עקרונות וטכנולוגיות לקראת הקמת יישובים מאופסי אנרגיה.

בהזמנות זו אנו מבקשים להודות לכל אלה אשר תרמו בהצלחת הסדנה, בראש ובראשונה למרצים על מאמציהם ותרומתם המשמעותית.

פרופ' יצחק מאיר ודר' שבתאי איזק, מארגני הסדנה​

​​​​​​