01 אוג' 2021

​​

מלגת ות"ת לקליטת חברי סגל במדע וטכנולוגיה קוונטיים לקראת שנת הלימודים תשפ"ב הוענקה לד"ר משה חרץ, חבר סגל חדש במחלקה להנדסת חומרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​

ד"ר משה חרץ, המחלקה להנדסת חומרים

ד"ר חרץ מתמחה בבדיקת התכונות הפיזיקליות של חומרים דו-ממדיים תחת מתיחות אלסטיות, וזאת תוך כדי שימוש באמצעים אופטיים. הוא ילמד בשנת הלימודים הבאה קורס מתקדם באופטיקה, המתמקד בתופעות לא-ליניאריות ולייזרים המשמשים במחקר מודרני בהנדסת חומרים.

ראש המחלקה להנדסת חומרים, פרופ' יניב גלבשטיין, בירך את החוקר החדש: "זכייתך במלגה היוקרתית מהווה גאווה גדולה למחלקה ולאוניברסיטה".

בשנים האחרונות עושה המחקר העולמי צעדים גדולים בתחום של טכנולוגיות קוונטיות. כדי לשמור ולקדם את המחקר הקוונטי באוניברסיטאות המחקר הישראליות, ות"ת מחלקת מלגה לקליטת חברי סגל במדע וטכנולוגיה קוונטים. זוהי מלגה ייחודית ויוקרתית המיועדת לחברי ולחברות סגל אקדמי בכיר שנקלטו באוניברסיטה או המצויים בתהליך קליטה; תכליתה לעודד ולסייע לחוקרים בתחומי המחקר של מדע וטכנולוגיה קוונטיים להיקלט באוניברסיטאות המחקר המתוקצבות ע"י ות"ת ובכך להביא בטווח הארוך להגדלת מספר החוקרים וחברי הסגל האקדמי באוניברסיטאות המחקר העוסקים בתחומים הללו.