18 דצמ' 2019

במסגרת פעילותה של קהילת "Biomed-Tech BGU" שמנוהלת ע"י מתן ארוש ורוני שעשוע, סטודנטים לתארים מתקדמים מהמחלקה להנדסה ביורפואית, החל מחזור פעילות חדש של שיתוף הפעולה בין הקהילה לבין הפקולטה לרפואה ובפרט מבית הספר הבינ''ל לרפואה MSIH.

במסגרת מחזור הפעילות החדש, הוצגו מספר אתגרים חדשים לפיתוח מכשור רפואי ע"י סטודנטים לרפואה בפני הסטודנטים להנדסה. הסטודנטים התחלקו התחלקו לקבוצות פיתוח. לקראת סוף התהליך הקבוצות יקבלו תקציב לבניית אב-טיפוס של המכשיר שאותו הם תכננו, הפרויקט יוצג במפגש המסכם בפני מרצים ואנשי תעשיה.

כחלק מפרסום המפגש והסברה לאנשים שאינם בקהילה מהו פרויקט "Biomed-Tech BGU" הוקלטה תוכנית בערוץ הפודקאסטים של האוניברסיטה – מוזמנים להאזין

השנה כתוצאה מהמפגש קמו  3 קבוצות פיתוח מסביב ל-3 אתגרים מרכזיים:

- פיתוח משטח הארקה רב פעמי לניתוחים באמצעות סכין חשמלית.

- המצאת תוכנה לחישוב נפח של עמוד השדרה באמצעות תמונות אולטרא סאונד.

- פיתוח של מכונת הנשמה באמצעות מכשור בסיסי למדינות עולם שלישי.

בכדי לשמוע עוד על המוצרים והקהילה אתם מוזמנים להקשיב לפרק נוסף שיועד לקהילת “Biomed Tech BGU”

המחזור הראשון של הקהילה פיתח 3 מוצרים חדשים בשנה שעברה כאשר אחד מהם, שמיועד לזיהוי ורידים והבלטתם במצבי חושך\ טראומה , נלקח לניסויים במיון של בית החולים ברזילי באשקלון!

אנו מאחלים המון בהצלחה לשלושת הצוותים החדשים ולקהילת "Biomed-Tech BGU" בשנת פעילותה השלישית!

אתם מוזמנים לקחת חלק בפעילות הקהילה – לפרטים נוספים היכנסו לאתר הקהילה.

WhatsApp Image 2019-12-18 at 15.23.24.jpeg