03 אפר' 2019

​​​​

אוניברסיטת בן גוריון, "מחשבת מסלול מחדש"

בתחום המלונאות והתיירות בעיר אילת, לבני 30+

בתחילת שנת תשע"ט נפתחה באוניברסיטת בן גוריון באילת תכנית יחודית וחד פעמית שאפשרה קבלה של מועמדים בני 30 + לתואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות. "אנו מברכות על התקדים ביוזמתו של פרופ' פוריה, המנהל האקדמי של אוניברסיטת בן גוריון באילת, לקדם מהלך יחודי בארץ, כאן באילת ולהנגיש את התואר לסטודנטים בני 30+"  אומרות שרית הראל (35) ודליה חוטה (45).

התוכנית היחודית שהתגבשה באוניברסיטה בשיתוף עם בתי המלון שבעיר מאפשרת לימודים לתואר ראשון במסגרת של יום וחצי בשבוע, תוך התחשבות המלונות המעסיקים והאוניברסיטה.

פרופ' יניב פוריה: "אין ספק שתואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות בעיר אילת, עיר שמושתתת על נופש ותיירות, יהווה תרומה אדירה להתפתחות תחום המלונאות בעיר בהיבטים רבים."

פרופ' פוריה זיהה את הצורך בהנגשת לימודים עבור עובדים בענף המלונאות בני 30+. צורך זה הביא לגיבוש התכנית תוך גיוס תמיכתם של מנהלי בתי המלון בעובדיהם המשלבים חיי משפחה וניהול קריירה במקביל ללימודים.​

שרית הראל, אם ל-2 ילדים, עובדת בתחום המלונאות כ-10 שנים, כיום מנהלת ספא במלון יוקרה ברשת מלונות גדולה באילת, וסטודנטית לתואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות.

"בפאן האישי, ידעתי תמיד שאגש ללימודים אקדמיים בשלב כלשהו, זה נדחה מלאחר השירות לאחר החתונה ואז הגיעו הילדים ואיתם חוסר הזמן, הקושי בלשלב אמאהות וקריירה. ולכן לא התאפשר לי לצאת ללימודים יום יומיים. אני זוכרת את הפרסום הראשון שיצא 'תואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות' פריצת דרך בתחום הלימודים האקדמיים במיוחד עבור ענף המלונאות. אני שמחה שבחרתי להשתלב בלימודים והצלחתי בתוך כל העומס לשלב לימודים עם הבית והעבודה ולהנות מכך".

דליה חוטה, אם ל-5 ילדים, עובדת בתחום המלונאות כ-15 שנה, כיום מנהלת לשכת מנכ"ל באחד המלונות הגדולים באילת וסטודנטית לתואר ראשון במניהול מלונאות ותיירות.

"בפאן האישי, אני חייבת לציין כאמא ל-5 בנות, בעלת תחביבים, אחריות, מטלות מבית ומעבודה, חוגים, ודאגות, אין ספק שקשה להכניס לרשימה הזו את הלימודים, עם כל המשתמע מכך: למידה יום יומית שיעורי בית, וכו' הדבר לא פשוט בכלל, אך אני שמחה לחזור לספסל הלימודים, משהו שנמנע ממני לאורך השנים והיה בלתי אפשרי מסיבה כזאת או אחרת כולל מוכנות אישית ובכלל האופציה היחידה ללימודים במהלך כל השבוע היו בלתי אפשריים."

"אין דבר העומד בפני הרצון"

"לאחר שהאוניברסיטה ומקום העבודה איחדו כוחות משותפים למעננו, כל שנותר לנו זה לצלוח את שילובם של הלימודים במסגרת לוח הזמנים הצפוף שלנו. האתגר שבדבר אינו מרתיע אותנו ואנו ניגשות ללימודים הללו עם מוטיבציה גבוהה ונחישות רבה לשלב את הלימודים בחיי המשפחה והקריירה ולסיימם בהצלחה רבה" .

"אין ספק כי זהו רגע מכונן בחיינו המקצועיים, אנו מרגישות שקיבלנו כאן מתנה והזדמנות שצריך לחבק בשתי ידיים. אנחנו עושות שמיניות באוויר, משנות סדרי עדיפויות בתוך לוח זמנים עמוס, אבל זה שווה את השגת התואר הנכסף בתום הלימודים."

למה לנו תואר עכשיו?

"אנו מאמינות כי הלימודים לתואר בתחום התעסוקה שלנו ודאי יעשירו את הידע המקצועי שלנו,  ויוסיפו נדבך משמעותי לכל היבט תעסוקתי ואישי בחיים שלנו.ידע זה כוח​. כמו כן, התואר יתרום לדימוי העצמי ולתחושת המסוגלות העצמית שלנו."

כח הדוגמא האישית

"אמא יוצאת ללמוד אחרי גיל 30... יש פה אמירה. הדוגמא האישית שאנו מהוות עבור ילדינו היא ערך בפני עצמו. הילדים בבית מקבלים מאיתנו השראה בכל הקשור לעניין ההשכלה. זה עובד, אין ספק, הם רוצים לחקות אותנו. אנו רוצות שוב להביע תודה לאוניברסיטת בן גוריון ולרשת המלונות שבה אנחנו עובדות שמאפשרים לנו להגשים חלום אל התואר הראשון בניהול מלונאות ותיירות."