10 ספט' 2020

​​​​​​​​​​​​המגמה לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית מושכת סטודנטים מחו"ל המגיעים באופן תדיר ללמוד את התואר השני או השלישי באוניברסיטת בן-גוריון אילת. זונג נגויין דוקטורנטית לביולוגיה ימית באוניברסיטה היא אחת מהם, זונג הגיעה אלינו מויאטנם והסכימה לשתף אותנו בחוויה האישית שלה. היא ריגשה אותנו בסיפורה האישי על החיבור שלה לישראל ולאילת בפרט, הפרויקט שבו היא עוסקת והקשר עם התושבים וחבריה ללימודים.

זונג נגויין ביולוגיה ימית
"אני זונג נגויין - מאז ילדותי, נטיתי לבחור בדרך הפחות פופולרית ולעמוד במוטו "אעשה זאת בדרך שלי". המסע לישראל היה בדיוק הדבר שאני יכולה לומר סוף סוף "זהו המקום הנכון לי".

את התואר הראשון שלי באוקיאנוגרפיה עשיתי בויטנאם, ואת התואר השני שלי על מדע וניהול ימי עשיתי בבלגיה. שנתיים של בילויים וטיולים בלב אירופה חשפו אותי לכיוונים שונים, החל בכיוון אקדמי, גילוי טבע וכלה בחוויות התרבותיות. נראה שרוח החופש שלי המשיכה לעודד אותי למצוא את האופק החדש שלי.

כשפגשתי לראשונה את המנחה הנוכחי שלי, ד"ר ליאור גוטמן מהמרכז הלאומי לחקלאות ימית​ (NCM) באילת, הוא מיד סחף אותי כשהציג בפני את המחקר שלו שעוסק בקהילת המיקרוביאל של הביו פילטר במערכת גידול ים משולבת. ומצאתי את עצמי משוכנעת לחלוטין שאני רוצה לעשות את הדוקטורט שלי פה. בהמשך, התמזל מזלי לקבל את הדרכתו של פרופסור עופר עובדיה כמנחה נוסף בקמפוס מרקוס בבאר שבע, שתמיכתו והידע הרחב שלו עזרו לי מאוד בעיצוב מסגרת המחקר שלי בתחום האקולוגיה המיקרוביאלית.

אילת היא עיר ייחודית בכלל וייחודית בפרט עבורי. כשיש לי את הנוף של הים מלפנים ואת הרי אילת והמדבר מאחור, קשה לי להחליט מה אני אוהבת יותר. קמפוס אילת הוא מקום נפלא ללמוד ולגור בו. יש לנו כאן חבורה של סטודנטים לביולוגיה ימית עם עניין משותף במדע ובים. זה הופך את החוויה שלי עם הקהילה לנעימה ומעניינת מאוד. והכי חשוב, יש לי חברים מהמעבדה שהם נהדרים ותמיד זמינים עם תמיכה יומיומית (אני מנסה לשפר את העברית שלי מהרמה הבסיסית והם נרתמים לעזור לי).  מלח"י (המכון הלאומי לחקלאות ימית) הפך להיות הבית השני שלי בזכות האנשים החמים שעובדים במכון.. כל הגורמים הללו, תרמו לחוויה הייחודית והמיוחדת שאני חווה באילת.

מיד לאחר שהגעתי לכאן הרגשתי מחוברת לארץ. וכמעט שנתיים מאז, הניסיון שלי מועשר כל הזמן על ידי אינטראקציה עם אנשים מקו​מיים (העם הישראלי מאוד ידידותי ועוזר), נסיעה לאזורים שונים בארץ, הנאה מאוכל מקומי, והכי חשוב, הרגשת רוח החופש שכל כך מתאימה ומתחברת לאופי שלי. אני מקווה שבעתיד, אוכל להמשיך לתרום למחקר ולשיתוף הפעולה המדעי בין וייטנאם לישראל. זו תהיה העבודה המתאימה ביותר עבורי שתיתן לי השראה ושתתאים גם לתשוקה ולאישיות שלי."

פרופסור נדב ששר, מתאם התכנית באילת ציין בדבריו "המגמה לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית מושכת סטודנטים מחו"ל שמגיעים באופן תדיר לעשות את התואר השני או השלישי באילת. מדובר בסטודנט או שניים במחזור, רובם לא יהודים, ויש גם בודדים אשר הלימודים הובילו אותם לעשות עליה. עד כה למדו במגמה סטודנטים מדרום אפריקה, איטליה, צרפת, סקוטלנד, ארה"ב וארגנטינה. זונג היא הראשונה מויאטנם. כמו כן מגיעים גם סטודנטים להשתלמויות קצרות של סמסטר או שניים, לדוגמא מתורכיה, הונדורס, ארה"ב, הולנד, צרפת, אוסטרליה ועוד.

הסטודנטים מחו"ל מגיעים בדרך כלל ללימודים אצל חוקר ספציפי לטובת מחקר מוגדר מראש. מאחר ובאוניברסיטת בן-גוריון מעודדים לימודים בתארים המתקדמים בשפה האנגלית, לא קיימת כל מגבלה או מחסום של שפה במהלך הלימודים וההשתלבות היא מוצלחת מאוד .
כשהסטודנטים מסיימים את לימודיהם באילת הם זוכים להגיע לעמדות בכירות עם חזרתם לארצות מוצאם, וחלקם אף ממשיכים לשמור על קשר. הש​נה יגיע בפעם הראשונה ה"דור השני", כלומר, צפוי להגיע סטודנט מתורכיה, אשר המנחה שלו היה בהשתלמות אצלנו"
NguyenThanhDung
ביולוגיה ימית