$$Events$$

הצגת הקורס על-ידי התלמידים
הענקת תעודות

הזמנה לטקס סיום בשביל הדעת 2019-1

התכנית מיועדת לאנשים עם צרכים מיוחדים ומטרתה מתן השכלה כללית לעולמות התוכן באוניברסיטה.

התכנית התקיימה אחת לשבוע בקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לאורך השנה האקדמית, ומיועדת למבוגרים עם צרכים מיוחדים. היא נפתחה לראשונה בשנת הלימודים תשע"ה, עם קורס בנושא מבוא לרפואה. בשנת תשע"ו התווסף הקורס כלכלה וניהול ומשנת תשע"ז, נוסף גם קורס בגאוגרפיה. התכנית כוללת מפגשים חברתיים, סיורים (לתלמידי רפואה- בית חולים סורוקה, לתלמידי כלכלה וניהול- קניון ולתלמידי גיאוגרפיה- במעבדת 'חישה מרחוק') וטקסי פתיחה וסיום מרשימים בנוכחות השותפים, התלמידים ומשפחותיהם.

בתכנית לומדים כל שנה כ- 45 תלמידים בעלי צרכים מיוחדים (אוכלוסיית מגבלה שכלית התפתחותית, אוכלוסיית שיקום, אוטיזם בתפקוד גבוה, שיתוק מוחין). אלו מגיעים מישובים רבים ברחבי הדרום: באר-שבע, גילת, אופקים, ערד, אשדוד ועוד. טווח הגילאים של הלומדים הוא בין 20 ל- 55.

שותפיה של האוניברסיטה בתכנית זו: משרד הרווחה מחוז דרום, אגף הרווחה של עיריית באר שבע ועמותת יחדיו.

מפת הגעה לטקס