23 יונ' 2021

במסגרת התוכנית 'תקווה ישראלית' אנו מזמינים את חברי.ות הסגל של אוניברסיטת בן-גוריון להשתתף במפגשי היכרות עם התרבות הערבית. במסגרת הקורס יתקיימו ששה מפגשים בין התאריכים 12/7 –16/8, (ימי שני בין השעות 10:00-12:30). המפגשים יתקיימו בקמפוס מרקוס.

במפגשים נכיר, נטעם ונחשף לעושר האדיר שמאפיין את התרבות הערבית, דרך מוסיקה, ספרות, קולנוע, אומנות, פילוסופיה ומדע.

המפגשים יתמקדו בנושאים הבאים:

• מוסיקה: עמודי התווך של המוסיקה הערבית

סקירה היסטורית מהמאה התשיעית ועד ימינו – נארח מוזיקאי ידוע

• קולנוע  ותיאטרון

התפתחות הקולנוע והתיאטרון, בעיקר בקהיר בירת הקולנוע הערבי. נצפה בקטעים מיתולוגים.

• ספרות: דגש על שירה ערבית

נחשף לשירה קלאסית ונעקוב אחר מסלול ההתפתחות שהוביל לשירה המודרנית.

• ספרות פמיניסטית בעולם הערבי

נכיר את ראשיתה והתפתחותה של תנועת הפמיניזם בעולם הערבי, נקרא שירה ונארח משוררת פמיניסטית

• סיפורי אהבה וגבורה ערבים מיתולוגים

מענתרה ועבלה, קייס ולילה ועד מיי זיאדה וג'ובראן

• מדע ופילוסופיה

נכיר את תרומתם של המדענים והפילוסופים הערבים בימי הביניים למדע בימינו.

המפגשים יועברו ע"י שייח'ה חוסין חליוה, עמיתת הוראה במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטה. שייח'ה נולדה בכפר בדואי לא מוכר ליד חיפה וכיום מתגוררת ביפו. למדה לתואר ראשון ושני בערבית באוניברסיטת תל אביב. עסקה שנים בהוראה ובהדרכה, בפיתוח תוכניות לימודים ובניהול תוכניות מנהיגות חינוכיות במזרח ירושלים מטעם המכון הדמוקרטי.

שייח'ה כותבת ומפרסמת שירה ופרוזה משנת 2015. היא מופיעה ומשתתפת בפסטיבלי שירה בארץ ובעולם. פרסמה ארבעה ספרים בערבית: סיפור "חיפה גזלה את צמתי" נבחר עם 130 הסיפורים הטובים בעולם The Best Small Fictions 2020. זכתה בפרס הראשון של תחרות ספר הסיפורים הקצרים לשנת 2019 שהתקיים בכווית.

הקורס מיועד לחברי וחברות הסגל האקדמי, המנהלי והטכני והוא מחייב הגעה לכל המפגשים.

מועד אחרון להרשמה: 4.7.2021
מספר המקומות מוגבל

לשאלות ניתן לפנות לענת לצר

alazer@bgu.ac.il או בטלפון 72694

נשמח לראותך לוקח.ת חלק בקורס זה!

לטופס ההרשמה »​