07 מרץ 2019

​האוניברסיטה היא שותפה אקדמית בכנס הבינלאומי לטכנולוגיות מוח חדשניות אשר נפתח בארוחת ערב חגיגית בהנחיית הנשיא, פרופ' דניאל חיימוביץ

נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב,  פרופ' דניאל חיימוביץ אירח חוקרי מוח מובילים ובכירים בתעשיית הנוירו-טכנולוגיה מהארץ ומהעולם לארוחת ערב חגיגית שפתחה את כנס BrainTech 2019 בתל אביב. כמוסד מוביל בתחום הקוגניציה וחקר המוח, אוניברסיטת בן-גוריון היא שותפה אקדמית בכנס הבינלאומי המתקיים מדי שנתיים בישראל ומוקדש לעשייה החדשנית ביותר בתחום מדעי המוח וטכנולוגיות המוח.

ארוחת הערב BrainTech 2019

דוכן האוניברסיטה בכנס

באירוע האזינו המוזמנים להרצאותיהם של  שלושה חוקרים מצטיינים אשר הציגו את המחקר העדכני הנעשה באוניברסיטה. הרצאתו של פרופ' אברהם צנגן מהמחלקה למדעי החיים עסקה בגרייה מוחית במחקר ובטיפול בהפרעות פסיכיאטריות. ד"ר שלי לוי-צדק ראשת המעבדה לחקר הקוגניציה, הזקנה והשיקום הציגה שימושים ברובוטים חברתיים לשיקום וד"ר מיכאל גלעד מהמחלקה לפסיכולוגיה התמקד בעבודת המעבדה לחק​ר חברה, קוגניציה ומוח שבראשה הוא עומד.

כנס בריינטק  ביוזמת עמותת IBT  מהווה מקום מפגש לקהילה המדעית, יזמים, חברות הייטק ומשקיעים בתחום חקר המוח, במטרה לקדם את התעשייה הטכנולוגית בחקר המוח. הכנס הוא הזדמנות להיחשף אל מחקרים חדשים ופריצות הדרך היישומיות בתחום.

בין הנושאים בהם עסק הכנס השנה: נוירו-בריאות, בריאות מוח דיגיטלית וריפוי, המוח החישובי, המוח ובינה מלאכותית.  בין הדוברים בכנס מומחים בעלי שם עולמי ומובילי דעה בתחום חקר המוח. בתערוכה לצד הכנס, הוצגו מגוון קבוצות מחקר וטכנולוגיות המפותחות בבית הספר הבין-פקולטי למדעי המוח באוניברסיטה.

כחלק מאירועי בריינטק מקיימת קהילת הבריינטק של אוניברסיטת בן-גוריון בשיתוף עם מרכז בנג'יס ליזמות וחדשנות את אירוע ההאקתון 'Brain Gurion' בימים רביעי-חמישי, 7-6 במרץ.

Brain Gurion

במהלך האירוע, המשתתפים עובדים בקבוצות במשך 24 שעות רצופות, לפיתוח אבטיפוס והוכחת היתכנות לפתרון בעיה בתחומי הנוירולוגיה, המדעים הקוגניטיביים וההתנהגותיים ועוד. הקבוצות, המלווות​ על ידי מנטורים מהתעשייה, יציגו את עבודותיהן בפני פאנל שופטים.