02 דצמ'
12:30
- 16 יונ'

​​מרכז עזריאלי ללימודי ישראל (מעל"י)
מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

סדרת הרצאות: בינוי אומה מסביב לעולם

​מעבדת המחקר "דוד בן-גוריון מחשבה פוליטית ומנהיגות" במרכז עזריאלי ללימודי ישראל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מארחת סדרת הרצאות בנושא בינוי אומה מסביב לעולם. חוקרים וחוקרות מדרום-קוריאה, טורקיה, איחוד האמירויות הערביות, זימבבוואה וברזיל יציגו את הרקע ההיסטורי של מדינותיהם/ן ואת השינויים הפוליטיים והלאומיים שהתחוללו בהן. לאחר כל הרצאה ייערך דיון בהשתתפות הצופים והצופות.

ההרצאות ישודרו בדף הפייסבוק של המכון, וההקלטות ישארו זמינות לצפייה גם לאחר האירוע.

כל ההרצאות​ יתקיימו באנגלית.

פוסטר סדרת ההרצאות - PDF


​תוכנית ההרצאות:​


December 2, 2020 | 10:30 GMT | 12:30 Israel Time 

Dr. Sunkyung Choi 
Simyeon Institute, University of North Korean Studies, Seoul, South Korea 
The Politics of Nation Building in North KoreaBetween Independence and Reconciliation Lecture 1


January 13, 2021 | 10:30 GMT | 12:30 Israel Time 

Prof. William Gueraiche 
University of Wollongong in Dubai, Dubai, United Arab Emirates 
From the 'Great Arab Nation' to Nation Building in the UAE" 

Lecture 2

 

March 17, 2021 | 10:30 GMT | 12:30 Israel Time 

Prof. Umut Uzer 
Istanbul Technical University, Istanbul, Turkey 
Nation Building through the Abuse of HistoryA New Turkey?" 

Lecture 3


April 28, 2021 | 9:30 GMT | 12:30 Israel Time 

Dr. Ivan Marowa 
University of Zimbabwe, Harare, Zimbabwe 
Zimbabwe on the Making: From Liberation to a Sovereign and Contested State, 1965-2020

Lecture 4


May 26, 2021 | 17:30 GMT | 20:30 Israel Time 

Prof. Monique Sochaczewski 
GEPOM - Independent Group of Studies and Research on the Middle East, Rio De Janeiro, Brazil
Nation Building in Brazil's 19th CenturyMonarchy, Slavery and a Huge Territory 

Lecture 5

 

June 16, 2021 | 9:30 GMT | 12:30 Israel Time 

Online Researchers' Roundtable 
The Azrieli Center for Israel Studies, The Ben-Gurion Research Institute for the Study of Israel and Zionism, BGU, Sde Boker, Israel  


Project Coordinator – ModeratorDr. Gabriel Haritos 
The Azrieli Center for Israel Studies, The Ben-Gurion Research Institute for the Study of Israel and Zionism, BGU, Sde Boker, Israel