ספריית מכון בן-גוריון
ספריית המכון מקיפה כיום כארבעים וחמישה אלף ספרים בתחומי הציונות,הגות ציונית לגווניה, תולדות היישוב, תנועת העבודה ומדיניותה, המערכת הפוליטית הפנים-יישובית, הסכסוך היהודי-ערבי, עלייה והתיישבות, ספרות ועוד, לרבות כתבי עת ועיתונות של היישוב היהודי בארץ משנות העשרים ועד להקמת המדינה, ועד בכלל.
הספרייה מנויה על 48 כתבי עת בעברית ובאנגלית, והיא רוכשת גם כתבי עת בזיעור. פעולות הרכש נערכות על-פי הנחיות המועצה המדעית של המרכז ומטרתן ליצור תשתית מחקרית רחבה לחוקר העוסק בתחומי ההתמחות של המכון. בספרייה אוסף של כל הספרים שנכתבו על-ידי בן-גוריון ועליו, בעברית ובשפות אחרות. כמו כן נמצא בה אוסף מצולם של מאמרים על ומאת בן-גוריון, שהופיעו בדפוס בעברית ובשפות אחרות, מתוך ספרים, עיתונים וכתבי עת. קראו עוד אודות ספריית המכון >>

 

 

 

ארכיון בן-גוריון
החומרים בארכיון הם מהשנים 1900 – עד שנות השמונים של המאה העשרים. חומרים אלה אינם רק החומרים האישיים שיצר וכתב בן-גוריון עצמו אלא אוספים של חומרים של ארכיונים אישיים, מוסדות היסטוריים רבים, גופים ואנשים מכל קצוות הפעילות והקשתות הפוליטיות בתקופת הישוב ובמדינת ישראל לאורך כמאה שנים. חומרים ואוספים מגוונים אלה מאפשרים מחקר רחב ומעמיק במקום אחד ונגיש בנושאים רבים כמו ההיסטוריה של הישוב והמדינה, דמות החברה, תרבות, עליות וקליטת עולים, תקופת המעברות, התפתחות חקלאות ותעשיה, כלכלה, פוליטיקה, מדיניות חוץ ובטחון, יחסי ישראל וארצות שונות, פעילות יהדות התפוצות והקשרים עם המדינה והעם בישראל, עיתונות, מדע וטכנולוגיה, משפט ומנהל ציבורי, דת ומדינה ועוד.  ייחודו של הארכיון שהוא מהווה מעבדה מעשית לחוקרים וסטודנטים בארץ ומחו"ל מכל תחומי מדעי הרוח והחברה.
קראו עוד אודות הארכיון >>