​​​​​​​​​​

מיני האקתון- בקורס מבוא לעבוד ספרתי של תמונות- מרצה- ד"ר תמי רביב-ריקלין

 

האקתון היא תחרות מוגבלת בזמן ומקום להתמודדות עם משימה מוגדרת.

במסגרת הקורס האקדמי, שולבה התחרות שהתקיימה במשך ארבע שעות ובה התמודדו הסטודנטים הלומדים בקורס (בשנה רביעית בתואר הראשון). המשימה התמקדה בשתי בעיות מהותיות בתחום של עיבוד תמונה וראיה ממחושבת - זיהוי אובייקט בתמונה והפרדתו מהרקע (סגמנטציה).

עידו- סטודנט שהשתתף בקורס:

"היי תמי,

רציתי להגיד שממש נהניתי מההאקתון היום ואני חושב שהיה אירוע מאוד מוצלח וחוויתי,

אני מפציר בך לשכנע גם מרצים אחרים במחלקה לנסות להכניס אירועים שכאלה ללימודים, כי זה ממש מהנה, שובר שגרה וגם מלמד דברים שאנחנו לא מקבלים בשום סיטואציה אחרת (לדוג'- עבודה בשיתוף פעולה ותחת לחץ).

תודה, עידו"

בהאקתון (שהיווה מטלת רשות בקורס ועליה ניתן בונוס) השתתפו 69 סטודנטים שהתחלקו ל 18 קבוצות. נבחרו עשרה אובייקטים שונים - פנס, עמוד כיבוי אש, פח אשפה, נעל, ספל, כדור. האובייקטים צולמו (וסומנו) על ידי צוות הקורס לפני האירוע ושמשו כתמונות test. הן צולמו בזויות שונות, במרחקים שונים, תאורה אחרת וכו'. חלקם אף היו מוסתרים חלקית או נטמעו ברקע ולכן רוב המשימות היו מאתגרות. 

הזוכים קיבלו משקפי מציאות מדומה כפרס.

כל קבוצה צילמה את  אותם אובייקטים בתחילת האירוע.

מטרת התחרות - כתיבת אלגוריתמים (code matlab) לזיהוי וסגמנטציה של האובייקטים בתמונות. כדי לקבל ניקוד גבוה במשימות - האלגוריתמים היו צריכים להיות כללים מספיק כך שיתאימו גם לתמונות ה test (הלא ידועות) .

את המשימה הובילה מרצת הקורס, ד"ר תמי רביב-ריקלין:

"נהניתי לראות את ההתלהבות, הרצינות, עבודת הצוות ושיתוף הפעולה של המשתתפים ונראה שהסטודנטים נהנים מהתחרות. הניקוד המצטבר הוצג במהלך האירוע - בצורה של bar-plot כך שכל צוות יכול היה להעריך היכן הוא מדורג. אשמח לקיים תחרות כזו גם בשנים הבאות.

ראויה לציון עזרתו היוצאת דופן של צוות ההוראה בקורס: אסף, איתי ובוריס, בתכנון המשימות והאירוע בכלל, בצילום, בבחינת הסגמנטציה, בבניית המערכת האוטומטית שקראה את הקבצים של הסטודנטים מ google drive והרצת script לבדיקה,  בתמיכה סטודנטים ועוד.

היוזמה לקיומו של המיני-האקתון והמימון היו מיזם משותף של הועדה להוראה מתוקשבת בראשותו של פרופסור שלומי דולב והיחידה לפיתוח אקדמי וקידום ההוראה בראשותו של סגן הרקטור פרופ' גדי רבינוביץ.

נטלו חלק משמעותי וחשוב רמ"ד טכנולוגיות למידה ויעץ, יהודה האוזנר וצוות המדור.​

ד"ר איתי פולק מהמחלקה לחינוך סייע בהיבט הפדגוגי: שמחתי לראות קבוצה גדולה כל כך של סטודנטים שקועים במשך שלוש שעות בעבודה אינטנסיבית, מתנסים, חושבים יחד, לעיתים נאבקים, ומגיעים לתוצרים יפים. אני חושב שההתנסות הישירה עם כלים מעשיים של התחום יצרה עבורם הזדמנות מאוד טובה לקדם את הידע שלהם. באולם התקיים תהליך הלימוד מורכב שהתבטא בניסיון משולב להבין את  העקרונות של הפעולה הנדרשת, לפונקציות הקיימות בתוכנה לבין היישום המיידי שאפשרה לקבל גם פידבק מהיר ולהתמודד עם הבעיות שהתגלו. נראה לי שהיה מאוד מעניין לבחון את האסטרטגיות השונות שאימצו הקבוצות ואת האפקט של זה על הלמידה שלהם של התכנים וכמובן גם על הביצוע."

 

 

​​​​​​