28 דצמ' 2014

פרופ' ריאד אגבריה

מנהל בית הספר לרוקחות ויועץ הרקטור לענייני סטודנטים ערבים באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' ריאד אגבריה ופרופ אמריטוס יורם כהן, שהקים וניהל את השירות האונקולוגי במרכז הרפואי סורקה בבאר-שבע והיה פרופ' מן המניין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, יקבלו אות הוקרה מטעם תנועת אומ"ץ

מאז פרופ' אגבריה הצטרף לסגל האוניברסיטה בשנת 1998, הוא יזם והיה מעורב בפרויקטים חברתיים רבים לקידום אוכלוסיות ממגזר המיעוטים, לרבות "ניצני רפואה", תוכנית העשרה והכנה ללימודי מקצועות הרפואה בקרב תלמידים בדואיים ועיירות פיתוח בנגב. הודות לתוכנית זו, יש כיום למעלה מ-100 בוגרים במקצועות הבריאות, בהן 6 רופאות בדואיות. כיום לומדים כ-110 סטודנטים ערבים בפקולטה למדעי הבריאות, ביניהם 15 סטודנטים בבית הספר לרפואה.

במשך שנות פעילותו פרופ' כהן עסק בפעילות קלינית, ציבורית ואקדמית ושימש כיו"ר האיגוד לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה במשך שתי קדנציות. אחד מההישגים הבולטים של פרופ' כהן ברפואה הציבורית היה יצירת שני תתי מסלולים בהתמחות באונקולוגיה: מסלול לרדיותרפיה ומסלול לאונקולוגיה קלינית, ובכך אפשר התמקצעות של הרופאים האונקולוגים בכל אחד מתת התחומים האלו.  פרופ' כהן זכה לקבל גם אותות הוקרה בעבר - אות המופת למפעל חיים מהאגודה למשפט ורפואה ואות יקיר העיר באר שבע.

אומ"ץ הינה התנועה היחידה בארץ המשלבת  פעילות למען מנהל תקין וטוהר מידות בעת ובעונה אחת עם סיוע לגופים חברתיים, אוכלוסיות חלשות וארגוני נכים ונפגעים למיניהם.

האירוע, בשיתוף עם ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) וצרכני בריאות ישראל (צ.ב.י), יתקיים בטקס חגיגי שייערך ב-3 בפברואר 2015 במוזיאון ארץ-ישראל ברמת-אביב. פרופ' אגבאריה -  עוסק בהוראה ומחקר והיה היוזם של פרויקט "ניצני רפואה במדבר" ומנהל אותו בהתנדבות מזה כ-15 שנה. פרופ' כהן הוא כיום פרופ' אמריטוס של האוניברסיטה.
בכך משיקה תנועת אומ"ץ, בראשותו של העיתונאי לשעבר אריה אבנרי, אירוע ראשון מסוגו של הוקרת אנשים וארגונים בתחום הרפואה והמדע, שעושים ללא לאות ובאופן יוצא דופן הראוי לציון, למען הקהילה.

עדה ציבורית, המונה 11 שופטים, בחרה את מקבלי האות מקרב 120 מועמדים מומלצים. בראש וועדת השופטים עומד שר הבריאות לשעבר הד"ר אפרים סנה

יתר מקבלי האותות הם ארגון  "איחוד הצלה"; אניטה ואדוארדו גמבץ' - ליצנים רפואיים וטיפוליים; "הוספיס גליל עליון"; עמותת "הצל ליבו של ילד"; אנשי המחלקה לפיסיקה בקריה למחקר גרעיני (קמ"ג) ; פרופ' דן אנגלהרד ופרופ'' פייר זינגר.