23 דצמ' 2018

​​​

לצורך הקמת וליווי הקרן והכשרת הסטודנטים, חבר מרכז היזמות של האוניברסיטה לקרן-הון הסיכון fresh.fund, להפעלת קורס ראשון מסוגו באוניברסיטה ישראלית, המעניק התנסות מעשית לסטודנטים בהשקעות הון-סיכון

cactus-capital by BGU

היום, 23/12/18, הודיע מרכז היזמות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב על השקת הקרן הייחודית Cactus Capital, שתנוהל על ידי סטודנטים באוניברסיטה, אשר יוכשרו לנושא. לצורך הקמת הקרן ולהכשרת הסטודנטים, חבר מרכז היזמות של האוניברסיטה לקרן-הון הסיכון fresh.fund, המתמחה בהשקעות בסטארטאפים של סטודנטים, אנשי אקדמיה ובוגרים טריים, שתלווה את הקמת הקרן ותפעיל קורס אנליסטים המעניק התנסות מעשית בהשקעות הון-סיכון עבור סטודנטים. על פי המודל, סטודנטים מהאוניברסיטה שיעברו את הקורס בהצלחה, יצטרפו לוועדת ההשקעות של קרן Cactus Capital ויהיו שותפים להחלטות באילו מיזמים להשקיע.

על היוזמה להקמת קרן של מיליון דולר לעידוד יזמות בקרב סטודנטים ובוגרים טריים, הכריזו פרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה ומר נטע כהן מנכ"ל BGN Technologies,  בכנס היזמות SilicoNegevBGU  שהתקיים לאחרונה.

השקעות הקרן Cactus Capital יהיו בשלושה מסלולים:

·  עד 5,000 דולר למיזמים טכנולוגיים בשלב הרעיון.

·  עד 20,000 דולר למיזמים טכנולוגיים ברמת הוכחת היתכנות ואבטיפוס.

·  עד 5,000 דולר למיזמים חברתיים.

דנה גביש-פרידמןמנהלת היזמות של אוניברסיטת בן-גוריון, ציינה"השקת קרן ההשקעות Cactus Capital, יחד עם קורס ההשקעות המיוחד לסטודנטים והחבירה לקרן fresh.fund, מאפשרת לנו באוניברסיטה להציע לסטודנטים למידת יזמות מסוג חדש, המבוססת על התנסות מעשית. אני גאה על כך שהאוניברסיטה, ששמה את תחום היזמות במרכז, מובילה מהלך ייחודי מסוגו בתחום אשר יעניק יתרון בולט לסטודנטים שלנו".

"אנחנו שמחים לחבור לאוניברסיטת בן-גוריון ,שתציע את קורס ההשקעות הייחודי שלנו לראשונה באוניברסיטה בישראל. מרכז היזמות של האוניברסיטה מאפשר לסטודנטים בקורס הזדמנות מיידית ליישם את הידע הנרכש על ידי נטילת חלק פעיל בוועדת ההשקעות של הקרן ואיתור הזדמנויות ההשקעה הטובות ביותר", אמר זקי ג'מאלמנהל fresh.fund. "אוניברסיטת בן-גוריון בולטת בנוף האקדמי בישראל בשל קהילת הסטודנטים השוקקת והעצמאית שלה, שמזינה עבודת צוות ורוח יזמות. בנוסף, האוניברסיטה נהנית מטכנולוגיה ברמה עולמית ומהון אנושי מצטיין והיא נוקטת בצעדים ממשיים כדי להקנות עדיפות לחדשנות סטודנטיאלית בקמפוס".

אודות fresh.fund

קרן fresh.fund, שגאה להיות מגובה על ידי Pico Partners, היא קרן ההון-סיכון הראשונה בישראל שמתמקדת באוניברסיטאות. הקרן משקיעה 20-100 אלף דולר בחברות טכנולוגיות בשלבים מוקדמים (בעיקר חברות תוכנה לפלחי שוק שונים), שנוסדו על ידי סטודנטים מצטיינים, אקדמאים, או בוגרים טריים. במקרים מסוימים, fresh.fund עשויה לתמוך בעסקאות גדולות יותר (עד 500 אלף דולר) בשילוב משקיעים אחרים שקשורים לקרן. התהליך מהיר וידידותי ליזמים: לרוב 6 שבועות מזמן הבקשה עד למימון.

ל- fresh.fund דריסת רגל בכל המוסדות האקדמיים המובילים בישראל, מצב שמאפשר לה לזהות את המיזמים והטכנולוגיות המבטיחים ביותר ולהשקיע בהם לפני כולם. צוות ההשקעות מורכב מהסטודנטים והאקדמאים המבריקים ביותר בארץ (שלומדים מדעי מחשב, הנדסה תעשייתית, עסקים, מדעים, עיצוב ועוד), שנבחרו מבין מאות מועמדים ראויים.סטודנטים אלו נוטלים חלק בתהליך ואסטרטגיית ההשקעה של הקרן: זיהוי מייסדים מבטיחים, ניהול חקר שווקים, בדיקת נאותות והשתתפות כשחקני מפתח בהליך קבלת ההחלטות של וועדת ההשקעות של fresh.fund. הם עובדים לצד שותפי הקרן וקבוצת יועצים מנוסים (משקיעים מובילים, אנג'לים, קרנות הון סיכון ויזמים) כדי לזהות הזדמנויות השקעה ולתמוך בחברות שנבחרו.