15 נוב' 2017

אתמול (שלישי, 14/11/17) פגשה נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, את נציגי תושבי העיר באר-שבע הפועלים למען השכלה גבוהה, ותמכה בפעולתם למען קבלת הטבות מימון ללימודים באוניברסיטה במסלול הקבלה ללא מבחן פסיכומטרי  בתכנית "נתיב לאקדמיה" כמו גם במכינות הקדם אקדמיות. עוד הדגישה הנשיאה את מנדט ייסודה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בחזון דוד בן-גוריון, בראש ובראשונה למען פיתוח הנגב ותושביו ואת מחויבותה להנגשת השכלה גבוהה לכל תושבי הדרום ובמיוחד לתושבי העיר באר-שבע.

סטודנטים בכיתה

בפגישה שהתנהלה באווירת שותפות והסכמה בהכרת החשיבות שבעידוד לימודים אקדמיים עבור תושבי באר-שבע והדרום, הציגה האוניברסיטה מסלולי קבלה לאוניברסיטת בן-גוריון ללא מבחן פסיכומטרי:

בתוך כך הביעה הנשיאה תמיכה במאבק התושבים לקבלת מימון שכר לימוד עבור תושבי העיר:

״אני מחזקת את ידיהם של חברי המאבק למען השכלה גבוהה לבני באר שבע והדרום, בפנייתם למשרד לשיוויון חברתי, לפעול להכלתה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בין כלל מוסדות ההשכלה הגבוהה בפריפריה, בהם זכאים משוחררי יחידות קרביות ותומכי לחימה לשנת לימודים חינם. ובנוסף, לפעול להשגת מלגות לתושבי באר-שבע והדרום למימון שכר הלימוד במסלול הקבלה ללא מבחן פסיכומטרי בתכנית "נתיב לאקדמיה" כמו גם במכינות נוספות המתקיימות באוניברסיטה.״

נציגי התושבים ציפורה חלפון, ערן בר שושן ויהודה אלוש ברכו על המפגש והודו לנשיאת האוניברסיטה ולעו״ד ורד סרוסי כ״ץ מנהלת המחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה, על התמיכה בפעילותם למען תושבי הנגב.

למידע נוסף על ההטבות לחיילי צה"ל ו​בעלי תעודת לוחם >>​