$$Events$$

19 מרץ 2018

אולם הסנאט ע"ש ו' א' מינקוף ורחבת הסנאט, בניין 71​

תמונת מוח ושאלות כיצד עובד זכרון? כיצד עובד המוח?

למי מיועד הערב?

הערב מיועד לסטודנטים לקראת סיום התואר הראשון או השני באחד או יותר מהתחומים הבאים:

מה תלמדו ואילו נושאים תחקרו?

מדעי המוח הוא תחום מחקר צעיר שמטרתו להבין כיצד פועל המוח האנושי, כיצד המוח לומד מניסיון, כיצד הוא זוכר והאם אפשר להשתמש בידע הזה כדי לתקן את המוח החולה או לבנות מכשירים לטובת האנושות - כמו מכונית אוטונומית. תחום מדעי המוח נהנה בשנים האחרונות מ התפתחויות מהירות ומרגשות ורבים מאמינים כי אנו קרובים היום מאי פעם לפתור בעיות קשות וסבוכות העומדות בפני האנושות.

חקר מדעי המוח היה מהראשונים במדע להבין את חשיבות שיתופי הפעולה הבין-תחומיים לצורך פתרון בעיות סבוכות. לכן, תובנות רבות במדעי המוח נוצרו כתוצאה משיתוף פעולה בין פיסיקאים, מתימטיקאים, ביולוגים, מדעני מחשב, פסיכולוגים ובלשנים.
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב תורגמה הגישה הבין-תחומית לתכניות לימוד בין-מחלקתיות המקנות לסטודנטים רקע מגוון, ומכשירות אותם להתמודד עם ההיבטים השונים של התחום.

בית הספר הבין-פקולטי למדעי המוח מעודד ומפתח את תכניות הלימודים בתחומי מדעי המוח ובתחומים קרובים, תוך הכוונת שיתוף הפעולה בין מחלקות מארבע פקולטות: מדעי ההנדסה, מדעי הרוח והחברה, מדעי הטבע ומדעי הבריאות.

אשכולות המחקר האפשריים:
« חישוביות עצבית: כיצד המוח מעבד אינפורמציה?
« מדעי המוח המולקולרים: מה הבסיס המולקולרי של פעילות המוח? האם ניתן להשתמש בידע הזה לטפל במחלות?
« מדעי המוח הישומיים: כיצד ניתן לבנות ישומים על ידי שימוש בתובנות מהצורה שהמוח פותר בעיות קשות?
« מדעי המוח הקוגניטיביים: כיצד תפקודי המוח הגבוהים מבוצעים על חלקי המוח השונים? כיצד מבצע המוח האנושי מטלות זיכרון, קשב, שפה, מתמטיקה, ותנועה? כיצד מושפעות יכולות אלו מתסמונות כגון אוטיזם או אלצהיימר?

יצירת קשר: shifraz@bgu.ac.il

בתוכנית:

16:30   התכנסות, רישום וקפה

17:00   הרצאת פתיחה: "מבוא קצרצר למדעי המוח"
           ד"ר דבי טויבר
           ד"ר ליאור שמואלוף