23 אוג' 2015
לפני מספר ימים התקנו ברחבי הקמפוס עמדות לטעינת טלפונים סלולריים המתבססות על אנרגית השמש.
הותקנו 4 מתקני טעינה סולאריים לטלפונים ניידים אשר יוצרו במיוחד עבור אוניברסיטת בן-גוריון בהתאמה לדרישות ספציפיות.
כל עמדה מאפשרת טעינה מהירה של 12 מכשירים סלולריים (או כל מכשיר חשמלי הניתן לטעינה באמצעות כבל USB) ומתבססת על תאים פוטוולטאיים, תוך ישיבה על ספסל במקום מוצל.
מיקום עמדות הטעינה – מול בית הסטודנט, ליד מתקני הכושר שבחזית בנין 95, מאחורי בנין 32 בדשא ובפקולטה למדעי הבריאות בחלק העליון של הדשא צמוד לשד' בן גוריון.

הפרויקט הוא תוצאה של שיתוף פעולה ייחודי עם בנק הפועלים – אגף אחריות חברתית והמתקנים הם תרומת הבנק.
הפרוייקט הינו שיתוף פעולה בין קמפוס ירוק (בראשות פרופ' ירון זיו) לבין אגודת הסטודנטים, יחד עם מחלקת המשק ובניהול טכני של מחלקת הבינוי.

במקביל, הוצבו גם 2 מתקני מיחזור לפסולת אלקטרונית ו- 39 מיכלי מיחזור חדשים לבקבוקים/פחיות ("שלישיות") ברחבי הקמפוס, שמטרתם לעודד את הסטודנטים ועובדי האוניברסיטה למחזר. מתקני מיחזור אלו מצטרפים למאות המתקנים שכבר קיימים בקמפוס ומאפשרים מיחזור של סוללות, בקבוקים, ניר, קרטון, בגדים, פסולת אלקטרונית, פסולת רטובה, ראשי דיו, תרופות ועוד.