אתר

המדריך השלם ליום הפתוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

28 ינו' 2016
 ​מהו יום פתוח?

ביום הפתוח, בין השעות 17:00-9:00 תוכלו לשוחח בגובה העיניים עם סטודנטים וחברי סגל מהמחלקות השונות והמכינה הקדם אקדמית, לקבל ייעוץ והכוון אישי ללימודים, להקשיב להרצאות מרתקות, להשתתף בסיורים בקמפוס ובמעונות ועוד​.מועמדות מבקרות באוניברסיטה ביום הפתוח

ללמה חשוב להגיע ליום הפתוח?

היום הפתוח נועד לאפשר לכם להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורכם על בסיס מידע מלא ממקור ראשון, אחרי שהתרשמתם מתכניות הלימוד וגם חוויתם באופן אישי את הקמפוס והאווירה.

מתלבטים מה ללמוד, איפה ומתי? ביום הפתוח תקבלו הכוונה וייעוץ אישי ללימודים ולקבלה בעזרת יועצים מומחים ממוקד הרישום והמידע שלנו ובאמצעות שיחות אישיות עם סטודנטים ובוגרים ממגוון מחלקות.

בחרתם כבר כיוון ללימודים? ביום הפתוח ת​קבלו מידע נוסף ומענה לשאלות על תחומי הלימוד שמעניינים אתכם ממרצים, סטודנטים ונציגי המסלולים השונים. תוכלו לפגוש סטודנטים לשיחה בגובה העיניים על התחום הנבחר ולקבל מהם טיפים חשובים לקראת הלימודים לתואר.

מועמדים מבקרים באוניברסיטה ביום הפתוח
 כיצד להתכונן ליום הפתוח?

דבר ראשון, חשוב לקרוא על תכניות הלימודים שמעניינות אתכם  באתר האינטרנט למועמדים. לאחר מכן, כדאי לבדוק את סיכויי הקבלה שלכם למסלולי הלימוד השונים, כדי שתוכלו להעריך למה תוכלו להתקבל והאם יש צורך בשיפור נתונים כדי להתקבל למסלול המעניין אתכם.

במידה ואתם מעוניינים לשפר ציונים כדי להתקבל לתחום הלימוד המועדפים עליכם, כדאי לכם לקרוא על המכינות הקדם-אקדמיות של אוניברסיטת בן-גוריון ועל תכנית "נתיב לאקדמיה" המאפשרת קבלה לאוניברסיטה ללא ציון פסיכומטרי.

יום פתוח לתואר ראשון הוא ההזדמנות שלכם לקבל תשובות לכל השאלות שיש לכם על הלימודים באוניברסיטה: אילו מחלקות מומלץ לשלב בתוכנית דו-מחלקתית? מהו העומס הלימודי במחלקה מסוימת בכל שנת לימודים לתואר? כיצד ניתן לשלב בין הלימודים לעשייה חברתית? כדאי לכם להכין מראש שאלות שתרצו לשאול את אנשי הסגל או את הסטודנטים שתפגשו במהלך היום על מנת שתקבלו את כלל המידע לו אתם זקוקים.

מועמדות מעיינות בתכנית היום הפתוח

איך להוציא את המקסימום מהיום הפתוח?

כדי לא לפספס שום דבר חשוב, מומלץ לעבור מראש על לוח הזמנים של היום הפתוח ולקבוע מראש את סדר היום שלכם:  מה סדר ההרצאות המועדף, מתי תיפגשו עם הסטודנטים ומתי תבלו קצת ברחבי בקמפוס. לנרשמים ליום הפתוח יישלח לקראת האירוע לינק למערכת ממוחשבת לבניית לו"ז אישי, דרכה תוכלו לבנות את סדר היום האישי שלכם בהתאם למה שהכי מעניין אתכם.

מועמדים שוכבים על הדשא
 את מי תוכלו לפגוש ביום הפתוח?

אחד הדברים שמומלץ מאוד לעשות ביום הפתוח זה לדבר עם הסטודנטים שלומדים בתכניות המעניינות אתכם. הם יספרו לכם, בגובה העיניים, על חווית הלימודים, על חיי החברה, היכן הם עובדים בסביבות הקמפוס, וכמובן על המחלקה, ההווי בה ועל עומס הלימודים. הם גם ישמחו לענות על שאלות נוספות שתציגו בפניהם שקשורות בחוויה הסטודנטיאלית בבן-גוריון. הסטודנטים יחכו לכם במיקומים שונים בקמפוס, וישמחו לסייע בכל שאלה, בעיה או התלבטות. השתמשו בידע שלהם ואל תתביישו לשאול הרבה שאלות – בדיוק בשביל זה הם שם!

מועמדים מתייעצים עם סטודנטים
 מה עוד כדאי לעשות ביום הפתוח?

מעבר למפגשים עם סטודנטים ואנשי סגל מהמחלקות שמעניינות אתכם, כדאי לכם להצטרף לאחד הסיורים שייערכו ברחבי הקמפוס ובמעונות, לקפוץ לביקור קצר במרכז הספורט של האוניברסיטה הצמוד אליה ולהכיר גם את מקומות הבילוי המקיפים את הקמפוס – מגוון מסעדות, פאבים ובתי קפה.

לאלו מכם שלא רוצים להרחיק מעבר לגבולות הקמפוס כדאי להתרשם מבית הסטודנט והשירותים המוצעים בו, מסטודיו POSITIVE הכולל חוגי ספורט מגוונים(בניין 72) ומקולנוע "נגטיב" המקרין שני סרטים מדי ערב במחירים מוזלים לסטודנטים (בניין 26).

מועמדים יושבים על הדשא