01 מאי 2015
אוניברסיטת בן-גוריון מציעה תואר כפול למצטיינים בהנדסת בניין ובגאולוגיה עם מיקוד ייחודי בתחום המינהור

מתעניינים בהנדסת קרקע? גאולוגיה הנדסית? תכנון מנהרות?

המחלקה למדעי הגיאולוגיה והסביבה והמחלקה להנדסת בניין משלבות כוחות ומציעות לכם מיקוד ייחודי בתחום המינהור במסגרת לימודי תואר ראשון (.B.Sc) כפול בהנדסת בניין ובגאולוגיה.

הנדסת מינהור היא תחום המתפתח בישראל במהירות רבה בשנים האחרונות, במקביל להתפתחות התשתית הפיסית ש​ל המדינה הכוללת פיתוח מואץ של עורקי תחבורה ציבוריים (רכבת), פיתוח תשתיות אנרגיה (אחסון והובלה), תשתיות אזרחיות וכמובן תשתיות מיגון ומיקלוט.

הנדסת המינהור משלבת את תחומי הנדסת הבניין, ההנדסה הגיאומכאנית והגיאולוגיה ההנדסית.

במחלקות להנדסת בניין ולמדעי הגיאולוגיה והסביבה באוניברסיטת בן-גוריון ישנם מוקדי מצוינות ויכולות מחקר המקנים יתרון משמעותי על פני כל מוסד אקדמי וגורם אחר בישראל לפיתוח התחום של הנדסת מנהור.

הסטודנטים הבוחרים במיקוד מינהור יפגשו את טובי המומחים בארץ ובעולם אשר יעבירו קורסים מקצועיים בנושאים יחודיים למנהור אשר אינם נלמדים בתוכניות האקדמיות: תכנון תימוך פסיבי (קשתות פלדה/בטון) תימוך אקטיבי (בורגי סלע, עוגנים, ומסמרי קרקע), שיטות כרייה וחציבה (קידוח פיצוץ/TBM), מנהור בחומר רך, ציוד כריה וחציבה, שיקולי בטיחות אוורור וניקוז.

>>>הסטודנטים שיתקבלו לתוכנית ייהנו ממלגת לימודים מטעם משרד התחבורה.

לפרטים מלאים על הת​וכנית לחצו כאן​>>