15 פבר' 2015
מותאם לאתר.png
התואר השני .M.Sc במדעי המחשב / הנדסת מערכות מידע - אבטחת המרחב המקוון Cyber Space Security)) הינו תכנית משותפת למחלקה להנדסת מערכות מידע והמחלקה למדעי המחשב.
התואר מיועד להכשיר חוקרים ואנשי  מקצוע ברמה אנליטית גבוהה בתחום של אבטחת מידע במרחב המקוון, כולל:
• אבטחת רשתות תקשורת • זיהוי קוד עוין • פיתוח מאובטח • מניעת דליפת מידע • פרטיות • הנדסת אבטחת מערכות • אבטחת איכות תוכנה • Cyber Intelligence • זיהוי תקיפות ואנומליות • שיטות קריפטוגרפיות ועוד.

ללמוד בבירת הסייבר של ישראל
אוניברסיטת בן-גוריון מובילה בארץ את המחקר בתחום הסייבר.
באוניברסיטה פועלות מעבדות מחקר של מטה הסייבר הלאומי, של חברת דויטשה טלקום וכן מרכז מצויינות בתחום הסייבר של IBM. כמו כן, מתקיים שיתוף פעולה הדוק בין מרכזי המחקר באוניברסיטה לבין החברות בפארק ההייטק הצמוד לאוניברסיטה (ביניהן - EMC², Lockheed Martin, Ness, Elbit, Audiocodes, JVP ועוד), חברות בארץ ובעולם וגופי בטחון שונים.

סטודנטים מצטיינים בתוכנית יכולים להשתלב בעבודה בפרוייקטי מחקר במעבדות המחקר. מילגות שכר לימוד ומילגות קיום יוענקו למתאימים.

תכנית הלימודים: ניתן לרכז את הלימודים ביום אחד בשבוע
לימודי התואר כוללים 39 נקודות זכות אקדמיות: 24 נקודות זכות מקורסי חובה ובחירה המקנים 3.0-4.5 נקודות זכות כל אחד, ועבודת מסטר (תזה) המעניקה 15 נקודות זכות.

רישום וקבלה
תנאי הסף לרישום:
בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחול בהנדסת מערכות מידעבמדעיהמחשבהנדסת תוכנה, הנדסת מערכות תקשורת והנדסת מחשביםשסיימו בציוןממוצע 80 לפחות. תבחן גם קבלתם של בוגרים מצטיינים  מדיסציפלינות קרובות,במיוחד כאלה שעסקו בתחום של המרחב המקוון בתעשייה או בצבא.

כל סטודנט יהיה חייב להירשם לאחת משתי המחלקות - מדעי המחשב (202) או הנדסת מערכות מידע (372).

​​​​​​​