29 אוק' 2014
  • 'חדשנות במגזר הציבורי' – יוזמה חדשה יוקרתית לגיבוש ויצירת פרויקטים פורצי דרך, שיובילו בשיפור השירות לאזרח ובהנגשת המידע הציבורי, בדגש על שירותים מקוונים.
  • הסטודנטים שייקחו חלק ביוזמה, יתגבשו בצוותים בינתחומיים ממחלקות שונות בניהם: הנדסת מערכות מידע, פוליטיקה וממשל, מנהל ציבורי, הנדסת מערכות תקשורת, מדעי המחשב, ניהול וכלכלה.
  • משתתפי התכנית יזכו במלגות מטעם Google וחברי צוות הפרויקט הזוכה, שיבחר בתום תחרות מיוחדת, יזכו כל אחד במלגה מוגדלת בשווי 5,500 ₪ שהינה כמחצית משכר הלימוד השנתי.
  • התכנית מיועדת לסטודנטים בכל התארים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
יוזמה יוקרתית חדשה : 'סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי', פרי תוכנית משותפת של חברת Google ישראל ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, יוצאת לדרך בשנת הלימודים הקרובה. התוכנית נועדה לגבש רעיונות למיזמים טכנולוגיים חדשניים אשר יובילו בשיפור השירות לאזרח ובהנגשת המידע הציבורי בדגש על שירותים מקוונים. google-israel.png

הסטודנטים שייקחו חלק בפרויקט, יתגבשו בצוותים בין-תחומיים בני 3 סטודנטים מהמחלקות הנדסת מערכות מידע, פוליטיקה וממשל, מנהל ציבורי, הנדסת מערכות תקשורת, מדעי המחשב, ניהול וכלכלה. כל צוות יבצע עבודת חקר יישומית הכוללת ראיונות, איסוף מידע, יזהה בעיות ואתגרים הדורשים מענה ויעלה רעיונות לאופן בו אגפים וארגונים ממשלתיים, יכולים לקדם חדשנות בשירות הציבורי באמצעות טכנולוגיות מידע ותקשורת, תוך התמקדות באחד מההיבטים הבאים: שיפור והנגשת השירות הממשלתי והציבורי, הנגשת מידע לציבור, זיהוי הערך של שיתוף מאגרי מידע ממשלתיים לשימוש הציבור ומיפוי מאגרים והדרכים להנגשתם, הנגשת שירותי רווחה לאוכלוסיות נזקקות ועוד.

לדברי נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי: " שיתוף הפעולה עם חברת Google ישראל הינו אחד מאותם תהליכים משמעותיים, בעלי פוטנציאל רב בתרומה לסטודנטים המובילים חדשנות במגזר הציבורי מחד, אך גם פוטנציאל לתרומה לכל אחד מאזרחי מדינת ישראל בבואו לקבל שירותים מגופים ציבוריים. אוניברסיטת בן-גוריון, שמה לה למטרה, להיות גורם אזורי משמעותי בשילוב הנגב במפת החדשנות של מדינת ישראל בפרט אך גם בעולם בכלל. בשנים האחרונות ניתן לראות שינויים משמעותיים באזור כדוגמת הקמת פארק היי-טק והגעת חברות גלובליות, מעבר בסיסי צה"ל, נושא הסייבר ועוד ".

בשלב הסופי של הפרויקט, יגישו הסטודנטים עבודות הכוללות מצגות וסרטונים אשר יוגשו לשיפוט ודירוג. ועדת השיפוט אשר תלווה את התחרות, תבחר ותדרג את הקבוצות הזוכות ותכלול נציגים מאוניברסיטה, נציגים מחברת Google ונציגי הממשלה.

צוות השיפוט של אוניברסיטת בן-גוריון, כולל את פרופ' דפנה שורץ, מנהלת מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק וראש המגמה ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול ורמ"ח המחלקה ליזמות וניהול היי-טק, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' גיא בן-פורת, ראש המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית ופרופ' עופר הדר, ראש המחלקה להנדסת מערכות תקשורת.

התכנית 'סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי', נושאת מלגות בשווי אלפי שקלים לסטודנטים חברי צוותי הפרויקט. 18 הסטודנטים אשר יבחרו לתכנית מתוך כלל המועמדים, יזכו כל אחד בפרס כספי. הסטודנטים בקבוצה שתציג את הפרויקט המצטיין יזכו בפרס כספי בשווי 5,500 ₪ שהינו כמחצית משכר הלימוד השנתי. שיוענק ע"י חברת Google ישראל ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תעמיד לרשות המשתתפים:
  • מנחים מהמחלקות השותפות בהיקף של 3 שעות חודשיות לכל קבוצה במהלך תקופת הפרויקט. בין המנחים יוסי שביט מהמחלקה למנהל עסקים ומרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק, ד"ר אלי רון מהנדסת מערכות מידע, דר' אופיר רובין ממנהל ומדיניות ציבורית, ד"ר נדב אבן חורב מהמחלקה לפוליטיקה וממשל.
  • תשתיות ציבוריות לשימוש צוותי הפרויקט כגון חדרי למידה, מאגרי מידע, מחשבים ציבוריים ועוד.