05 ינו' 2017

Pharmacy
בשנת הלימודים הקרובה, תשע"ח, תפתח תכנית לימודים לתואר שני ברוקחות במסגרת בית הספר לרוקחות​, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

"בשנים האחרונות" מסביר פרופ' שמעון בן שבת, מנהל בית הספר לרוקחות באוניברסיטה "אנו עדים להתפתחויות ותמורות בתפיסה הכללית של מקצוע  הרוקחות בישראל ובמתן טיפול לחולה. המגמה הרווחת כיום, שיש להעניק 'טיפול כולל', המאגד צוות רפואי מכלל מקצועות הבריאות, כשהרוקח מהווה חלק מהותי מן הצוות המטפל בבתי-החולים ובקהילה".

לפיכך, לדבריו, הצורך במתן שירותי ייעוץ קליני ומשגוח רוקחי בקהילה, קרי בתי מרקחת של קופות החולים, רשתות הפארם ובתי מרקחת פרטיים, הינו צו השעה. הכשרה זו שפניה לרוקחות הקהילתית חסרה כיום. בוגרי תכנית חדשה זו יוכלו להשתלב בכל רבדי הרוקחות הקלינית. התכנית תעניק מענה גם לדרישה הגוברת לרוקחים בעלי ידע בניהול והשמת תהליכי רגולציה כפי שנדרש כיום בחברות תרופות, חברות ביו-טק, ארגוני בריאות ובתי מרקחת מוסדיים. התכנית תוביל להכשרת הרוקח כרוקח מודרני, היכול לתת מענה לצרכים השונים והמגוונים הנכללים בתחום התמחותו.

לדברי פרופ' בן שבת, זו תכנית איכותית וחדשנית המותאמת לרוח הזמן, ומספקת לסטודנטים את הכישורים והכלים המתאימים להשתלבות בכל התחומים המודרניים המוצעים בתחום הרוקחות.

מועד פתיחת המסלול הינו בתחילת השנה האקדמית הבאה (תשע"ח), ובמסגרתו יוענק תואר מוסמך ברוקחות (M.Sc).