$$Events$$

24 אפר' 2018
-20:30

אולם 015, מכון אילזה כץ למדע וטכנולוגיה בתחום הננומטרי (בניין 51)​

בערב זה נסביר על הלימודים המתקדמים לתארים שני ושלישי, נושאי המחקר, מילגות ועוד.
ישתתפו בו כל חברי הסגל מהמחלקה להנדסת בניין ותלמידי מחקר.

לשאלות ולאישור השתתפות: פרופ' דוד אורנאי ornaid@bgu.ac.il

תכנית היום:

התכנסות וכיבוד.
עיון בפוסטרים של נושאי מחקר.

דברי רמ"ח הנדסת בניין- פרופ' רוברט לוי.

דברי יו"ר ועדת מוסמכים- פרופ' דוד אורנאי.

הצגת תחומי מחקר אפשריים ע"י חברי הסגל.

שאלות ותשובות מפי חברי הסגל ותלמידי המחקר במחלקה.

המחלקה להנדסת בניין מציעה תכנית לימודים לתואר מגיסטר .M.Sc בהנדסת בניין
עם שלושה תחומי מיקוד ושני מסלולים אקדמיים אפשריים
.

תחומי המחקר וההוראה: הנדסת רעידות אדמה, התקנים פסיביים ואקטיביים לשיפור עמידות מבנים ברעידות אדמה ופיצוצים, מכאניקה חישובית, שיטות אלמנטים סופיים, מיגון מבנים; ניהול הבנייה, הנדסת ביצוע, בטיחות בבנייה, ניהול אירועים חריגים ואסונות בתשתיות חיוניות, ניהול ותחזוקת מבנים; חומרים מתקדמים לשיפור תפקוד מבנים, טכנולוגיות בנייה מתקדמות; פעולת גומלין מבנה-קרקע, הנדסת מבנים ימיים, גלישות והתנזלות קרקע, תגובת אתר לעומסים דינמיים; אנרגיה בבניינים, בנייה ירוקה.

תחומי המיקוד:

הנדסת מבנים – מיקוד זה מיועד לסטודנטים בוגרי תואר B.Sc. המעוניינים להעמיק ידיעותיהם בתחום הנדסת מבנים ותכן מבנים לאירועים חריגים. מיקוד זה כולל גם את מיקוד טכנולוגיות מתקדמות במיגון, המיועד לסטודנטים, המעוניינים להעמיק ידיעותיהם בתחום טכנולוגיות מיגון ומיגון מבנים ותשתיות. תכנית הלימודים כוללת קורסים במכאניקה, תכן ואנליזה מתקדמים ובהם: מכאניקה מתקדמת, דינמיקה ומיגון מבנים, תורת הטבלות והקליפות, תכן מבנים גבוהים, תכן גשרים, הנדסת רעידות אדמה, המשולבים בשיטות אנליטיות מתקדמות ונושאים מתקדמים כגון: עמידות מבנים לרעידות אדמה, התקנים פסיביים ואקטיביים בבניינים, מידול מרובה סקאלות של בטון, היבטים גיאוטכניים של הנדסת רעידות אדמה, טכנולוגיות מיגון נייד ועוד.

ניהול הבניה – מיקוד זה מיועד לסטודנטים בוגרי תואר B.Sc. המעוניינים להעמיק ידיעותיהם בתחום ניהול הבנייה, מוכנות ותכנון מבנים לאירועים חריגים. תכנית הלימוד כוללת קורסי ליבה בתחומים הקלאסיים של שיטות כמותיות, ניהול סיכונים בבנייה, והיבטים הנדסיים של ניהול הבנייה, המשולבים בקורסי בחירה בנושאים: ניהול בנייה בינלאומית, שיטות ביצוע חדשניות, מוכנות לאירועים חריגים ותכנון תשתיות לאירועים חריגים.

לאתר המחלקה >>