21 נוב' 2018

קמפוס ירוק באוניברסיטת בן-גוריון בנגב אירח ביום שני האחרון, זו השנה העשירית, את טקס הענקת אות הנגב לאיכות הסביבה. אות זה מוענק לאישים וקבוצות אשר פעילותם בתחום איכות הסביבה יוצאת דופן ומעוררת השראה. האות מוענק ביוזמת עמותת נגב בר-קיימא ובשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, עיריית באר-שבע והמשרד להגנת הסביבה. בחירת הזוכים התבצעה על-ידי ועדת שיפוט בראשות השופט בדימוס גלעד גלעדי.

בטקס נכחו: פרופ' דן בלומברג, סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח, מר שגיא לנגר, מנכ"ל קמפוס ירוק באוניברסיטה, גב' רונית איבגי, נציגת עיריית באר-שבע ומתאמת פעילות קיימות וגב' בלהה גבעון, מנכ"לית עמותת נגב בר-קיימא.

"המפגש בין עמותת נגב בר-קיימא לבין האקדמיה מניב את היכולת לראות השפעות ארוכות טווח באמצעות הצרכים הסביבתיים המתורגמים למחקר" כך לפי פרופ' בלומברג.

"קמפוס ירוק מברך את כל הזוכים ומבין שתרומתם תתבטא גם בדורות הבאים. קמפוס ירוק הוא חלק מהמחויבות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לקדם נושאים סביבתיים יחד עם עיריית באר-שבע ועמותת נגב בר-קיימא, נציגי הציבור, הסטודנטים והאוניברסיטה, והיא הזרוע המבצעת במישורים רבים. אנצל את ההזדמנות להודות לפרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה היוצאת, אשר יזמה את הקמת הקמפוס הירוק ותמכה בפעילות הענפה בתחום הסביבה והקיימות באוניברסיטה" סיכם מר שגיא לנגר, מנכ"ל קמפוס ירוק.

האותות שהוענקו:

פרס  לד"ר מוחמד אלנברי
אות מפעל חיים ע"ש יהודה ארד מוענק לד"ר מוחמד אלנברי על פעילותו בתחום הסביבה, לקידום התפיסה הסביבתית המשלבת כלים טכנולוגיים חדשניים עם הידע המסורתי הבדואי בפרויקט ואדי עתיר. פרויקט ייחודי בו מקדמים נשים וגברים מחורה את הדור הבא של החקלאות האורגנית – המבוססת על אקולוגיה, חדשנות ויזמות. ד"ר אלנברי הוא גם בוגר המחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב וקיבל את אות הבוגר לשנת תשע"ז.

פרס לפארק הצפרות באילת
אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק לפארק הצפרות באילת שהפך משטח מוזנח למרכז מחקר, טיבוע ומעקב בינלאומי לצפרות. במסגרת הפארק מתקיימות פעילויות חינוכיות ותיירותיות לצפרים ולמתעניינים מרחבי תבל. הפארק ממוקם באזור שאליו מתנקזת תנועת העופות הנודדים מאירופה לאפריקה בסתיו וחזרה צפונה באביב ומהווה מעין תחנת ריענון יבשתית לעופות. תרומתו של הפארק לשמירת הטבע, קידום המחקר והתיירות הפכוהו להכרחי.

פרס למועצה האזורית מרחבים
אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק למועצה האזורית מרחבים על תרומתה לשמירה על איכות סביבה  והובלת ההתייעלות האנרגטית בתחומי המועצה כמו: מחזור, טיפול במי הקולחים להשקיה וטיפוח גינות קהילתיות ביישובי המועצה.

פרס לגב' קרן ספיר
אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק לגב' קרן ספיר, ממרכז מדע ים המלח והערבה, על פעילותה הסביבתית המגוונת בעשור האחרון, מובילה ופורצת דרך להטמעת ערכי הקיימות והסביבה בחינוך ובקהילה ותרומתה לקירוב כלל הקהילה לסביבתם.

פרס לבית הספר נווה מדבר
ות הנגב לאיכות הסביבה מוענק לבית ספר נווה מדבר על הפעילות המערכתית הנוגעת בכל תחומי בית הספר בנושאי מחזור ואמנות דרכה מוטמעים ערכי הקיימות והסביבה. יוזמה המיוחדת המהווה דוגמה לפעילות תורמת המקנה את ערכי הסביבה לילדי ביה"ס ולקהילה. על-ידי נטילת אחריות הוכיח בית הספר כי ניתן לשנות מציאות ולהפכה למציאות חיובית התורמת לקשר בין התלמידים לסביבתם.

פרס לבית ספר האלה
אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק לבית ספר האלה, מועצה אזורית יואב, תחת חזון בית הספר: "בית הספר יחנך להכרת הארץ, הטבע, הסביבה והמורשת, תוך לקיחת אחריות ושותפות בטיפוח ושימור ערכי הנוף ויאפשר למידה משמעותית במרחבי הסביבה הטבעית". בבית הספר פועלת תכנית לימודים ייחודית ללימודי הסביבה, שבמרכזה גינה לימודית פעילה, מרחב לימודים חוץ כיתתי המאפשר קירוב התלמידים והצוות לאדמה, לטבע ולחי, לנופי הארץ ומורשתה זאת תוך למידה חווייתית המשלבת את כלל החושים.

פרס לבית הספר הממלכתי דתי נחלים
אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק לבית ספר ממ"ד נחלים, המועצה האזורית מרחבים, על פעילות יוצאת דופן – "פעימות למידה שבאה מהלב", המשלבת מרחבי למידה מגוונים המקנים את ערכי הקיימות לתלמידים ולקהילה.