11 מרץ 2015
פרס קריל היוקרתי להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2015 יוענק לד"ר נטלי אליה-חרותי מהמחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בזכות תרומתה לפענוח מנגנון חלבוני ה-ESCRT בחלוקת תאים, תוך שימוש בשיטות של מיקרוסקופיה בסופר רזולוציה. הפרס, שיוענק בטקס מיוחד שיתקיים ב-12.5.2015 במרכז לחינוך מדעי בתל-אביב, יזכה אותה בסכום של 10,000$. ד"ר אליה-חרותי זכתה במספר מענקים יוקרתיים לאחרונה, כולל מענק מ-ERC ומענק מהקרן הלאומית למדע.

פרסי קריל להצטיינות במחקר מדעי ניתנים לזכרם של בנימין וגיטלה קריל מנסבך שלנגר ז"ל. הפרסים ניתנים לחברי סגל אקדמי מצטיינים, בדרגת מרצה או מרצה בכיר, שעדיין לא קיבלו קביעות, המועסקים באחת מהאוניברסיטאות בארץ.  שישה פרסים על סך 10,000 דולר כל אחד, מוענקים בתחומים: מדעים מדויקים, מדעי החיים, רפואה, חקלאות והנדסה.  את הזוכים בוחרת ועדת המלגות של קרן וולף על פי קריטריונים של הצטיינות, נושא המחקר וחשיבותו. משפחת קריל מממנת את הפרסים והם מוענקים מדי שנה, החל משנת תשס"ה – 2005.