22 אוק' 2017

הקורס "סוגיות בסביבה, קיימות ושמירת טבע" (205-1-1052), שנבחר כאחד  מקורסי הדגל של מדינת ישראל וזכה בתחרות היוקרתית של המל"ג להפקה אינטרנטית בפלטפורמה היוקרתית של edX, מציע לסטודנטים הלוקחים בו חלק חווית למידה ייחודית, חדישה ומעניינת המשלבת תחומי ידע רבים ומגוונים הנוגעים בנושאי הסביבה, טבע וקיימות.

הקורס  'Environmental Protection and Sustainability' מונגש בפלטפורמת edX מיסודן של MIT ו- Harvard והוא ניתן ללימוד באופן עצמאי בזמן נוח לתלמיד ובהתאם לקצב הלימוד האישי.

הקורס הופק תוך חשיבה מעמיקה על תכניו, אופן העברתו ומכלול הצרכים האקדמיים שבו. המתכונת האינטרנטית החדשה מציעה חוויה לימודית שונה, תוך הרחבת היקף ועומק התכנים וגיוון דרכי ההמחשה. הקורס מורכב ממצגות וידאו, סרטונים, קריאה, דיון, תרגיל ובסיומו בחינה מסכמת והוא  יעלה לאוויר בפעם הראשונה בסמסטר הסתיו של שנת תשע"ח.  מדובר בקורס בחירה הפתוח לסטודנטים לתואר ראשון.

הקורס, המפותח ומלומד ע"י 6 אנשי סגל בכיר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב:  פרופ׳ ירון זיו מהמחלקה למדעי החיים ויו״ר קמפוס ירוק הוא מוביל הקורס והיוזם שלו, ומשתתפים בו גם ד"ר שירלי בר-דוד, פרופ' דוד קטושבסקי, פרופ' עמית גרוס, פרופ' יצחק מאיר (סקיס) וד"ר מידד קיסינגר.

מעל 700 סטודנטים מיותר מ- 99 מדינות (בינהם ארה"ב, הודו, ניגריה, קנדה, פיליפינים, ברזיל, מצרים, פקיסטן, קולומביה, גרמניה, אינדונזיה ועוד) כבר נרשמו לקורס ויותר מ- 300 סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון ילמדו אותו השנה כחלק מתכנית הלימודים שלהם, כקורס בחירה.

טריילר הקורס - סוגיות בסביבה, קיימות ושמירת טבע