11 מאי 2016
בכנס, אליו יגיעו מאות מבכירי העולם האקדמי, היזמי והעסקי בישראל, תתארח משלחת בכירים מסין המונה כ-130 יזמים, אנשי ממשל, תעשיינים ואקדמאיים.
ארוחת ערב חגיגית במעמד אורחת הכבוד, חברת הכנסת ושרת החוץ לשעבר, ציפי לבני, תחתום את הכנס,.

הכנס יתקיים ב-16 במאי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תחת הכותרת: "יזמות וחדשנות סין-ישראל, אתגרים והזדמנויות". בכנס ישתתפו מאות בכירים מהאקדמיה, מהמגזר העסקי ומהתעשייה הישראלית וכן משלחת סינית שתכלול 130 אנשי אקדמיה, תעשייה ויזמים המעוניינים להיחשף להזדמנויות העסקיות בישראל. בין המרצים והמציגים באירוע: חתן פרס נובל בכימיה, פרופ' דן שכטמן והמדען הראשי במשרד הכלכלה, אבי חסון.

הכנס מהווה את אחד התוצרים הראשונים של ההחלטה על הקמת מרכז ליזמות ולחדשנות המשותף לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת ג'ילין. המרכז המשותף יופעל על ידי מרכזי היזמות בשתי האוניברסיטאות - מרכז בנג'יס ליזמות ולחדשנות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמרכז ליזמות ולחדשנות בפקולטה לכלכלה באוניברסיטת ג'ילין. לדבריה של פרופ' דפנה שורץ, יו"ר מרכז בנג'יס ליזמות ולחדשנות, שהובילה לביסוס שיתוף הפעולה עם מקביליה בסין: "הכנס הוא פעולה ראשונה מתוך סדרת פעילויות מתוכננות של המרכז המשותף. ייחודיותו של הכנס היא בעובדה שהאוניברסיטה שלנו יחד עם האוניברסיטה הגדולה ביותר בסין לוקחות תפקיד פעיל בקידום קשרים אקדמיים, כמו גם קשרים עסקיים, כחלק ממחויבותן לסייע לפיתוח הכלכלי הלאומי בכלל והאזורי בפרט. ביסוס הקשר בין המוסדות נוצר במפגש בכנס דומה שנערך בסין לפני מספר שנים . אנו תקווה שכנס זה, הכולל הזדמנויות רבות לחיבור בין המשתתפים, יוביל לשיתופי פעולה משמעותיים נוספים בין שתי המדינות".

משתתפי הכנס ישתתפו במושבים בנושאים עסקיים ואקדמיים ויהנה ממספר רב של הזדמנויות למפגשים בין אנשי עסקים, תעשייה ויזמים ממחוז ג'ילין לבין עמיתיהם הישראליים..המושב האקדמי יציג ממצאים העוסקים בתחום החדשנות והיזמות בשתי המדינות, כשמוקד העניין בצד הסיני הוא כמובן הניסיון הישראלי שנצבר בתחום.
המושבים העסקיים ימוקדו בהזדמנויות הגלומות ביחסי ישראל וסין בשלושה תחומים מרכזיים: חדשנות בבריאות; קלינטק ואגרוטקומושב נוסף בנושא שיתופי פעולה בין ישראל וסין: הניסיון שנצבר והפוטנציאל העתידי.

·         מושב חדשנות ברפואה יתמקד בתחומי הרפואה הדיגיטלית בהשתתפות  חברי סגל מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אנשי המגזר העסקי וצוות המרכז לחדשנות בנגב - CDI . בין אנשי המפתח שישתתפו במושב זה: זיו אופק, מייסד ומנכ"ל CDI; ד"ר גידי שטיין, סגן מנהל המחלקה לרפואה פנימית במרכז הרפואי 'בילינסון' ומנכ"ל MedAware.

·         מושב הקלינטק והאגרוטק יחשוף את המשתתפים לאתגרים ולהזדמנויות בשתי המדינות, תוך מיקוד בפיתוחים וטכנולוגיות חדשניות שחלקן מבוססות על מחקרים אקדמיים. למושב יגיעו חוקרי האוניברסיטה במכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין בשדה בוקר ואנשי המגזר העסקי בתחום מסין. בין המשתתפים במושב זה: עודד דיסטל, המדען הראשי של משרד הכלכלה והתעשייה; ד"ר חן חונג'ון, מנכ"לית חברת Heilongjiang Demeter Agricultural Science and Technology.

·         המושב השלישי, יעסוק בשיתופי פעולה בין ישראל וסין. בין משתתפי המושב יהיו נציגים בכירים של חברות, אנשי ממשל ואקדמיה שיבחנו את שיתופי הפעולה שבוצעו עד כה בין המדינות ויציגו כיווני פעילות משותפים נוספים.

מעבר למושבים העסקיים יתקיים גם מושב  אקדמי ייחודי בו ייקחו חלק אנשי מפתח משני המוסדות האקדמיים - דיקנים, מנהלי מרכזי יזמות וחוקרים  אשר יחשפו את מחקריהם, יציגו כיוונים לשיתופי פעולה אקדמיים ועוד.

עוד בכנס: דוכנים של חברות וגורמים ציבוריים מישראל ומסין; מתחמים ייעודיים למפגשי B2B בין הצדדים; מפגשי חוקרים משתי המדינות ועוד.

ארוחת ערב חגיגית תחתום את הכנס, ובה אורחת הכבוד תהיה ח"כ ציפי לבני, שרת החוץ לשעבר.

על מרכז היזמות המשותף:
לפני כחודש נחתם הסכם להקמת מרכז יזמות וחדשנות, המשותף לאוניברסיטת בן- גוריון בנגב ולאוניברסיטת ג'ילין, הגדולה ביותר בסין. על ההסכם חתמו נשיאת אוניברסיטת בן- גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי וסגנית נשיא אוניברסיטת ג'ילין, פרופ' לי קאי.

המרכז המשותף הוא פרי שיתוף פעולה בין שני מרכזי היזמות של האוניברסיטאות: מרכז בנג'יס ליזמות ולחדשנות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמרכז ליזמות ולחדשנות בפקולטה לכלכלה באוניברסיטת ג'לין.  המרכז החדש יופעל במשותף על ידי שני מרכזי היזמות.

"ההסכם הנוכחי הוא חוליה נוספת בפיתוח הממד הבינלאומי של האוניברסיטה ומצביע על מחויבותה של האוניברסיטה למצוינות אקדמית, לפיתוח קשרים בינלאומיים ולצמיחה כלכלית. פירותיו של שיתוף זה יובילו לתוכניות אקדמיות משותפות, לקשרים עסקיים שיתרמו לכלכלה הלאומית ובמיוחד לצמיחה בנגב", ציינה נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי במעמד החתימה על הקמת מרכז החדשנות המשותף. "ההסכם הוא סמל וביטוי מוחשי לרמה חדשה של שיתוף פעולה פרודוקטיבי וחדשני, המבוסס על מרכז היזמות הסיני-ישראלי החדש המשותף לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת ג'ילין", ציינה פרופ' לי קאי במהלך ביקורה באוניברסיטה בחודש שעבר.